Hoe Een Informant Van Een Computer Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Informant Van Een Computer Te Verwijderen
Hoe Een Informant Van Een Computer Te Verwijderen

Video: Hoe Een Informant Van Een Computer Te Verwijderen

Video: Hoe Een Informant Van Een Computer Te Verwijderen
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, Mei
Anonim

Een van de meest irritante soorten virussen zijn banneradvertenties. Het is niet schadelijk voor het besturingssysteem, maar blokkeert tegelijkertijd de toegang tot veel applicaties of het besturingssysteem in het algemeen. Er zijn speciale hulpprogramma's om dit virus met succes te bestrijden.

Hoe een informant van een computer te verwijderen
Hoe een informant van een computer te verwijderen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende soorten informatiebanners. Sommige verschijnen onmiddellijk na het laden van het besturingssysteem, andere - bij het openen van sommige browsers. We zullen voorbeelden bekijken van het verwijderen van beide typen.

Stap 2

Laten we beginnen met het eenvoudigste: de banner uit de browser verwijderen. Dit is het minst gevaarlijke virus. De eenvoudigste oplossing is om die browsers te verwijderen waarin de banner verschijnt. Zorg ervoor dat u de installatie volledig verwijdert zonder add-ons of plug-ins op te slaan.

Stap 3

Als we het hebben over een banner die op het bureaublad verschijnt, dan zijn er andere verwijderingsmethoden voor. Download de dr. Web CureIt. U kunt dit doen op de officiële website van deze antivirus op https://www.freedrweb.com/cureit. Installeer het op uw computer en voer dit programma uit. Idealiter zou het schadelijke software moeten vinden en verwijderen

Stap 4

Als dit hulpprogramma de taak niet aankan, probeer dan zelf het virusprogramma te vinden. Open het bedieningspaneel. Selecteer het submenu "Programma's verwijderen". Verwijder die programma's waarvan u denkt dat het virussen zijn. Maak voordat u dit proces start een systeemherstelcontrolepunt.

Stap 5

Open de Windows-map en ga naar de directory system32. Selecteer "Sorteren op type" in de eigenschappen van de bestandsweergave. Vind alle bestanden met de extensie dll. Verwijder degenen waarvan de naam eindigt op lib, bijvoorbeeld: prtlib.dll, hqxlib.dll enzovoort.

Stap 6

Als geen van de bovenstaande methoden heeft geholpen, voer dan Systeemherstel uit. Selecteer het controlepunt dat is gemaakt voordat de banner verscheen.

Stap 7

Nadat u een van de bovenstaande methoden hebt voltooid, moet u het register opschonen met CCleaner en uw computer opnieuw opstarten.

Aanbevolen: