Hoe Te Upgraden Naar Ubuntu

Inhoudsopgave:

Hoe Te Upgraden Naar Ubuntu
Hoe Te Upgraden Naar Ubuntu

Video: Hoe Te Upgraden Naar Ubuntu

Video: Hoe Te Upgraden Naar Ubuntu
Video: Как обновить Ubuntu 20.04 до 21.04 (2021 г.) 2024, April
Anonim

Iedereen heeft zijn eigen redenen om over te stappen op Ubuntu. Iemand is moe van virussen en eeuwenoude "remmen" bij het werken met "Windows". Anderen worden gedreven door nieuwsgierigheid. Weer anderen worden aangetrokken door open source code, die vrijheid van handelen en volledige controle over het systeem geeft.

Wat je reden ook is, om ervoor te zorgen dat de overgang naar "Ubuntu" pijnloos is en niet tot teleurstelling leidt, moet je je erop voorbereiden en serieus worden over het proces van het installeren en configureren van een nieuw systeem.

Hoe te upgraden naar ubuntu
Hoe te upgraden naar ubuntu

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - toegang tot internet;
  • - USB opslag.

instructies:

Stap 1

Analyseer welke programma's u op uw computer gebruikt. Controleer of er een equivalent is voor Ubuntu. Als er geen applicaties zijn die echt belangrijk voor je zijn, haast je dan niet om de geplande overgang te verlaten. Ubuntu heeft de mogelijkheid om Windows-programma's uit te voeren. U kunt nu ook "Ubuntu" parallel met het systeem op uw computer installeren.

Stap 2

Controleer de instellingen voor uw computer. De architectuur van de processor en de hoeveelheid geïnstalleerd RAM. "Ubuntu" is niet erg veeleisend, het is meer nodig om de juiste distributiekit te kiezen.

Stap 3

Download de afbeelding van het besturingssysteem van de officiële site met behulp van de informatie uit de vorige stap. Als je een nieuwe computer hebt met een 64-bits processor, kies dan de juiste distributie. Als je een gehavende laptop of een "oude computer" nieuw leven wilt inblazen, download dan "Ubuntu" 32 bit.

Stap 4

Bereid een flashstation voor met een capaciteit van 2 GB of meer. Gebruik een van de programma's voor het maken van opstartbare media ("Unetbootin" of "LiLi USB Creator") en schrijf de systeemkopie ernaar, volgens de instructies van het programma.

Stap 5

Ga naar het BIOS en stel de opstartmodus in vanaf de USB-schijf. Start de computer opnieuw op met de USB-stick erin en wacht tot het Ubuntu-bureaublad volledig is geladen. U kunt beginnen met het verkennen van het nieuwe systeem. Als alles u bevalt, kunt u doorgaan met de installatie door op het pictogram "Ubuntu installeren" op uw bureaublad te klikken.

Stap 6

Selecteer een taal uit de lijst met voorgestelde talen. Maak verbinding met een beschikbaar netwerk om de vereiste updates te installeren. Kies de installatiemethode: schone installatie "Ubuntu" of installeer naast "Windows". Vervolgens wordt u gevraagd om schijfruimte toe te wijzen. Vertrouw voor het eerst op het systeem, met de opgedane ervaring kunt u de opmaak naar eigen goeddunken doen.

Stap 7

Bekijk een diavoorstelling van de mogelijkheden van het systeem terwijl het installatieprogramma wordt uitgevoerd. Vul de velden "computernaam" en "gebruikersnaam" in. Bedenk een sterk wachtwoord en kies een inlogmethode. Wacht tot het einde van het installatieproces en start de computer opnieuw op, zodat het BIOS wordt opgestart vanaf de harde schijf.

Stap 8

Selecteer "Ubuntu" in de lijst met geïnstalleerde systemen als u het naast "Windows" hebt geïnstalleerd. Begin het nieuwe systeem voor jezelf aan te passen. Ubuntu heeft al een set van de meest noodzakelijke programma's voor een computergebruiker, de rest kan letterlijk in een paar klikken in de applicatiewinkel worden geïnstalleerd. Ja, u hoeft nu niet meer op internet te surfen op zoek naar het gewenste programma. Het is niet nodig om stuurprogramma's te installeren (behalve voor sommige videokaarten). U kunt antivirussoftware ook vergeten. Het is op zijn minst de upgrade naar Ubuntu al waard.

Aanbevolen: