Een Programma Verwijderen In Ubuntu

Inhoudsopgave:

Een Programma Verwijderen In Ubuntu
Een Programma Verwijderen In Ubuntu

Video: Een Programma Verwijderen In Ubuntu

Video: Een Programma Verwijderen In Ubuntu
Video: How to uninstall software on Ubuntu Linux 2024, Maart
Anonim

Gebruikers die zijn gemigreerd van Windows naar Linux Ubuntu zullen waarschijnlijk meteen het verschil merken in het installatieproces en het verwijderen van programma's. Daarom keren veel gebruikers terug naar het meer vertrouwde Windows. Maar in feite is er niets ingewikkelds aan deze procedure.

Een programma verwijderen in Ubuntu
Een programma verwijderen in Ubuntu

Noodzakelijk

een computer met Linux Ubuntu OS

instructies:

Stap 1

Een van de gemakkelijkste manieren om van een programma af te komen, is door het te verwijderen met behulp van de "terminal". Open hiervoor het menu Toepassingen. Klik hiervoor met de linkermuisknop erop. Er verschijnt een lijst met subitems. Selecteer in deze lijst "Standaard" en vervolgens - "Terminal".

Stap 2

Voer vervolgens in de opdrachtregel "terminal" Sudo apt-get remove in. Na het woord verwijderen moet u de naam invoeren van het programma dat u wilt verwijderen. U moet bijvoorbeeld de Midori-internetbrowser verwijderen. Voer daarom in de terminalopdrachtregel de opdracht Sudo apt-get remove Midori in. Voer daarna het gebruikerswachtwoord in. Het proces van het verwijderen van het programma zal beginnen.

Stap 3

Een andere manier om het programma te verwijderen, is door de Synaptic-tool te gebruiken. Selecteer "Systeem". Ga dan naar "Beheer" en selecteer "Synaptic Package Manager". Dit opent het hoofdmenu van de applicatie. Selecteer daarin "Alle". Er verschijnt een lijst met alle geïnstalleerde programma's. Indien nodig kunt u ook een lijst met geïnstalleerde applicaties selecteren, afhankelijk van de categorie ("Text Editors", "Games", enz.).

Stap 4

Zoek het programma dat u wilt verwijderen. Klik er daarna met de rechtermuisknop op en selecteer "Annuleren om te verwijderen" in het contextmenu. Er verschijnt een ander dialoogvenster. Klik in dit venster op de knop "Toepassen". Dit programma is nu gemarkeerd voor verwijdering. Klik vervolgens in het hoofdmenu van Synaptic ook op Toepassen. De app wordt verwijderd.

Stap 5

Indien nodig kunt u de instellingen configureren voor het verwijderen van programma's. Om dit te doen, selecteert u "Instellingen" in het Synaptic-menu, vervolgens "Opties" en "Bestanden". Er wordt een venster geopend waarin u bijvoorbeeld de opslaginstellingen voor de distributie van het programma kunt configureren of de cache kunt wissen nadat u deze hebt verwijderd.

Aanbevolen: