Een Programma Van Een Mac Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Programma Van Een Mac Verwijderen
Een Programma Van Een Mac Verwijderen

Video: Een Programma Van Een Mac Verwijderen

Video: Een Programma Van Een Mac Verwijderen
Video: Hoe programma's te verwijderen op Mac | Applicatie permanent verwijderen op Mac 2024, April
Anonim

Mac OS is het populaire besturingssysteem van Apple. Het is na Windows het meest gebruikte besturingssysteem. In mei 2011 bedroeg het totale marktaandeel 5,4%. Maar veel gebruikers hebben een probleem met het verwijderen van programma's in dit besturingssysteem, omdat het niet precies wordt gedaan zoals de meeste mensen in Windows gewend zijn.

Een programma van een Mac verwijderen
Een programma van een Mac verwijderen

Noodzakelijk

een computer waarop Mac OS is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat programma's voor Mac OS geen verwijderingspakket hebben, omdat dit besturingssysteem geen behuizing heeft. De eenvoudigste methode om een toepassing op Mac OS te verwijderen, is door het toepassingspakket naar de prullenbak te slepen. Maar soms is dit niet genoeg om het programma permanent te verwijderen op Mac OS.

Stap 2

Download en installeer Sponge, een programma voor het opschonen van uw harde schijf, inclusief de mogelijkheid om programma's van Mac OS te verwijderen. U kunt het programma downloaden van de update-site voor het Mac-besturingssysteem - https://www.macupdate.com/app/mac/29766/sponge. Installeer het programma en voer het uit

Stap 3

Ga naar de partitie van de harde schijf waar het programma is geïnstalleerd, selecteer de opdracht Toepassingen, selecteer vervolgens de toepassing die u wilt verwijderen, selecteer deze en klik op de opdracht Verplaatsen naar prullenbak onder aan het scherm. Het verwijderen van het programma is voltooid.

Stap 4

Gebruik AppTrap om software van het Mac-besturingssysteem te verwijderen, u kunt het programma downloaden van de update-site voor dit besturingssysteem - https://www.macupdate.com/app/mac/25323/apptrap. Installeer het programma en voer het uit

Stap 5

Ga vervolgens naar de map met het geïnstalleerde programma, selecteer het programmabestand en selecteer de opdracht "Verwijderen" in het contextmenu. AppTrap wordt geopend en zoekt naar eventuele extra bestanden voor de software die u wilt verwijderen. U kunt ze ook verwijderen (Bestanden verplaatsen), of ze op schijf laten (Bestanden achterlaten).

Stap 6

Gebruik het AppCleaner-programma om onnodige programma's te verwijderen, download het van de website https://www.prostomac.com/goto/https://www.freemacsoft.net/AppCleaner/, installeer en voer het programma uit. Selecteer het tabblad Installatie ongedaan maken en sleep de toepassingsbestanden eenvoudig naar dit venster. U kunt ook naar het tabblad Toepassingen gaan om een lijst met geïnstalleerde programma's te zien. Wanneer u een programma uit de lijst selecteert of het naar het venster sleept, zal het hulpprogramma alle rommel vinden die bij het programma hoort en aanbieden om het te verwijderen. Zo wordt het systeem volledig ontdaan van het geselecteerde programma.

Aanbevolen: