Een Gastaccount Instellen

Inhoudsopgave:

Een Gastaccount Instellen
Een Gastaccount Instellen

Video: Een Gastaccount Instellen

Video: Een Gastaccount Instellen
Video: Windows 10: een gastaccount aanmaken 2024, April
Anonim

Met een computerbeheerdersaccount kunt u uw computer configureren en software-installaties uitvoeren, opties instellen en gegevens herstellen. Met het gebruikersaccount kunt u werken met internet-, e-mail-, kantoor- en entertainmenttoepassingen. Het gastaccount biedt de meeste functionaliteit van de gebruiker, maar is niet beveiligd met een wachtwoord. Alle accountinstellingen kunnen worden gewijzigd.

Een gastaccount instellen
Een gastaccount instellen

instructies:

Stap 1

Beweeg uw muis over de systeemklok in de rechterbenedenhoek van uw computermonitor om het account te identificeren dat u momenteel gebruikt.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het klokveld om het servicemenu op te roepen en ga naar het item "Datum / tijd instellen". Als u een waarschuwingsbericht "Onvoldoende rechten om de systeemtijd te wijzigen" ziet, betekent dit dat u bent aangemeld met een gebruikersaccount. Het openen van een venster met bedieningselementen is alleen beschikbaar voor de computerbeheerder.

Stap 3

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van Windows te openen en ga naar "Configuratiescherm" om een nieuw gebruikersaccount met beperkte rechten aan te maken.

Stap 4

Specificeer de link "Gebruikersaccounts" en ga naar de sectie "Selecteer een job".

Stap 5

Open de link "Een account maken" en ga naar het menu "Actie".

Stap 6

Selecteer "Nieuwe gebruiker" en voer de gewenste naam in het daarvoor bestemde veld in.

Stap 7

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op Volgende te klikken en pas het selectievakje toe op het veld "Gebruiker met beperkte rechten" in het gedeelte "Een accounttype selecteren".

Stap 8

Klik op de knop "Account aanmaken" om uw keuze te bevestigen.

Stap 9

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" om de instellingen voor het aangemaakte account te configureren en ga naar het item "Instellingen".

Stap 10

Open het item "Configuratiescherm" en wijs naar de link "Administratieve hulpprogramma's".

Stap 11

Selecteer de sectie "Computerbeheer" en open de tak "Lokale gebruikers en groepen" in het linkergedeelte van het toepassingsvenster.

Stap 12

Selecteer de map "Gebruikers" en open het dialoogvenster Eigenschappen door te dubbelklikken op het vereiste accountveld.

Stap 13

Schakel het selectievakje "Gebruiker wijzigen vereist bij volgende aanmelding" in bij het aanmaken van een nieuwe gebruikersaccount met een eenvoudig wachtwoord, uitgevoerd door de computerbeheerder. Wanneer ingelogd met dit account en wachtwoord, wordt de gebruiker gevraagd om het wachtwoord te wijzigen in een nieuw. Het wachtwoord wordt dus alleen bekend bij de opgegeven gebruiker.

Stap 14

Gebruik het selectievakje naast het selectievakje "Voorkomen dat de gebruiker wachtwoord wijzigt" om het wijzigen van het wachtwoord dat door de beheerder is ingesteld, te verbieden.

Stap 15

Vink het vakje aan naast "Wachtwoord verloopt niet" om het verzoek om automatische wachtwoordwijziging na een bepaalde periode uit te schakelen.

Stap 16

Vink het vakje "Account uitschakelen" aan om te voorkomen dat de geselecteerde gebruiker zich kan aanmelden bij het systeem.

Stap 17

Pas indien nodig het selectievakje toe op het veld "Account blokkeren".

Stap 18

Klik op de knop "Maken" om de uitvoering van de opdracht te bevestigen.

Aanbevolen: