Een Gastaccount Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Een Gastaccount Uitschakelen
Een Gastaccount Uitschakelen

Video: Een Gastaccount Uitschakelen

Video: Een Gastaccount Uitschakelen
Video: Windows 10: een gastaccount aanmaken 2024, Mei
Anonim

Om maximale veiligheid te garanderen, hebben de ontwikkelaars van OS Windows de mogelijkheid geboden om op één computer onder verschillende accounts te werken. Het systeem heeft ingebouwde accounts - "Gast" en "Beheerder". Ze kunnen, in tegenstelling tot degene die door gebruikers zijn gemaakt, niet worden verwijderd, u kunt ze alleen uitschakelen.

Een gastaccount uitschakelen
Een gastaccount uitschakelen

instructies:

Stap 1

Om alle hieronder beschreven stappen uit te voeren, heeft u beheerdersrechten nodig. Dubbelklik in het "Configuratiescherm" op het pictogram "Accounts …" en klik op het gast "account". Klik in een nieuw venster op de link "Een account ontkoppelen …".

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer om het vervolgkeuzemenu te openen. Selecteer de optie Beheren en selecteer de module Lokale gebruikers aan de linkerkant van het venster van de beheerconsole.

Stap 3

Open in de rechterhelft van het venster de map Gebruikers en klik met de rechtermuisknop op het item Gast. Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Eigenschappen" en plaats een vlag in het selectievakje "Account uitschakelen". Klik op OK om het verbod van kracht te laten worden. Als u de opdracht "Verwijderen" uit het vervolgkeuzemenu probeert te gebruiken, meldt het systeem dat er een fout is opgetreden.

Stap 4

U kunt het venster van de bedieningsconsole op een andere manier openen. Dubbelklik in het "Configuratiescherm" op het knooppunt "Beheer" en vervolgens op het pictogram "Computerbeheer".

Stap 5

Open het startvenster van het programma door op de sneltoetsen Win + R te drukken of selecteer de optie Uitvoeren in het menu Start en voer de opdracht lusrmgr.msc in. Vouw in het venster van de beheerconsole de map Gebruikers uit.

Stap 6

Vouw het knooppunt Systeembeheer in het Configuratiescherm uit en dubbelklik vervolgens op het pictogram Lokaal beveiligingsbeleid. Selecteer in de beheerconsole de module Lokaal beleid en vouw de map Beveiligingsinstellingen uit.

Stap 7

Zoek in de lijst met beleid het item Accounts: Accountstatus "Gast" en klik er met de rechtermuisknop op. Vink "Eigenschappen" aan en verplaats het keuzerondje naar de positie "Uitschakelen".

Stap 8

Om het gastaccount in XP Home Edition, Vista Home Basic en Vista Home Premium uit te schakelen, gaat u naar Veilige modus onder het beheerdersaccount. Om dit te doen, wacht u na het inschakelen van de computer op de POST-piep en drukt u op F8.

Stap 9

Gebruik in het menu met opstartopties de bedieningstoetsen Omhoog en Omlaag om Veilige modus te selecteren en druk op Enter. Antwoord “Ja” op de vraag over het blijven werken in deze modus. Nadat het systeem is opgestart, schakelt u het gastaccount uit met een van de bovenstaande methoden.

Aanbevolen: