Een Gastaccount Inschakelen

Inhoudsopgave:

Een Gastaccount Inschakelen
Een Gastaccount Inschakelen

Video: Een Gastaccount Inschakelen

Video: Een Gastaccount Inschakelen
Video: How to Create a Guest Account in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Met het gastaccount kunt u de toegang tot bestanden en toepassingen op uw computer beperken als deze door een groot aantal mensen wordt gebruikt. Een gebruiker die als gast is aangemeld, kan gedeelde en persoonlijke documenten bekijken, op internet surfen, maar kan geen programma's installeren en persoonlijke bestanden van andere gebruikers zien.

Een gastaccount inschakelen
Een gastaccount inschakelen

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u bepalen waar de computer bij het domein of de werkgroep hoort. Afhankelijk van de machine waartoe behoort, veranderen de verbindingsinstellingen voor het "Gast"-account enigszins.

Stap 2

Om te bepalen waar uw computer naartoe gaat, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". In het geopende venster, in het gedeelte "Computernaam, domeinnaam en werkgroepinstellingen", staat een overeenkomstige inscriptie "Domein" of "Werkgroep" gevolgd door een naam, bijvoorbeeld "Werkgroep".

Stap 3

Als uw computer lid is van de. Open "Gebruikersaccounts" door naar "Start" -> "Configuratiescherm" te gaan. Selecteer in het geopende venster "Gebruikersaccounts" en nogmaals "Gebruikersaccounts". Selecteer "Gebruikersaccountbeheer". Als er een beheerderswachtwoord op de computer is ingesteld, zal het systeem u vragen dit in te voeren of te bevestigen. Voer wachtwoord in. Nadat u het wachtwoord hebt bevestigd, gaat u in het geopende venster naar het tabblad "Geavanceerd", klikt u op de knop "Geavanceerd" en selecteert u het item "Gast". Schakel in het dialoogvenster Eigenschappen gastaccount het selectievakje naast Account uitschakelen uit. Klik OK". Het gastaccount is ingeschakeld.

Stap 4

Als uw computer deel uitmaakt van een werkgroep. Ga naar het adres: "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Gebruikersaccounts en ouderlijk toezicht" -> "Gebruikersaccounts". Selecteer in het geopende venster "Een ander account beheren". Klik eenmaal op het pictogram met de tekst "Gast". In het volgende venster zal het systeem vragen, het "Gast"-account inschakelen? Klik op de knop Inschakelen.

Stap 5

Na het inschakelen van het gastaccount wordt bij het inloggen het accountselectiescherm weergegeven. U kunt een account selecteren door erop te klikken. Als u de primaire computergebruiker bent, vergeet dan niet om een beheerderswachtwoord in te stellen zodat andere gebruikers uw documenten niet kunnen zien en wijzigen, en om programma's te installeren en te verwijderen.

Aanbevolen: