Een Console Maken

Inhoudsopgave:

Een Console Maken
Een Console Maken

Video: Een Console Maken

Video: Een Console Maken
Video: How to Build Sim Racing Cockpit Works with Any Game/Console 2024, April
Anonim

Microsoft Management Console (MMC) wordt vaak gebruikt door systeembeheerders om verfijnde beheerproducten te maken. Met behulp van MMC kunt u de dagelijkse taken op de schouders van systeembeheerders verlichten. Alle tools in MMC worden weergegeven als consoles. Het maken van tools in deze console is een van de gemakkelijkste taken.

Een console maken
Een console maken

Noodzakelijk

MMC-software

instructies:

Stap 1

U kunt een consolebestand maken in alle besturingssystemen vanaf versie 2000 en Server 2000. Om de console te starten, klikt u op het menu "Start" en selecteert u "Uitvoeren". Voer in het geopende venster de MMC-opdracht in en klik vervolgens op "OK". U ziet een venster voor het beheren van de MMC-console. Je mag van dit programma geen prettige grafische interface verwachten.

Stap 2

Klik op het Console-menu en selecteer vervolgens Module toevoegen of verwijderen. In het venster voor het toevoegen en verwijderen van modules dat wordt geopend, kunt u aangeven welke modules moeten worden ingevoegd in de lijst met alle bestaande modules. Klik op Toevoegen.

Stap 3

Dubbelklik in het geopende venster "Standalone module toevoegen" op "Computerbeheer". Selecteer het item "Lokale computer", vink het vakje aan naast het item "Toegestaan om de computer te wijzigen die is geselecteerd voor besturing bij het starten vanaf de opdrachtregel." Klik op de knop Voltooien en vervolgens op de knop Sluiten.

Stap 4

Ga naar het tabblad Extensies, vink het vakje Alle extensies toevoegen aan en klik vervolgens op OK. Er zijn ook andere functies in de beheerconsole die verband houden met het weergeven van vensters voor geselecteerde taken. Aangezien MMC de hoofdconsole van het Windows-besturingssysteem is, hangt de keuze van het ontwerp alleen af van de systeembeheerder. Dit is een voorbeeld van het beheren van de mogelijkheden van de MMC. De console helpt het werk te vergemakkelijken, start het configuratiescherm niet, evenals andere applicaties.

Aanbevolen: