Hoe Krijg Ik Een Extensie Terug?

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Ik Een Extensie Terug?
Hoe Krijg Ik Een Extensie Terug?

Video: Hoe Krijg Ik Een Extensie Terug?

Video: Hoe Krijg Ik Een Extensie Terug?
Video: How To Wash Clip-In Hair Extensions | Luxy Hair 2024, April
Anonim

De bestandsextensie is ongeveer hetzelfde als het label op de bagage die we op de luchthaven inchecken. De laadploeg kan, ook al brengen ze iets in de war, door deze tag ondubbelzinnig bepalen in welk vliegtuig de bagage geladen moet worden. Evenzo moet het besturingssysteem het bestand doorgeven aan de toepassing waaraan de extensie is toegewezen die in de naam wordt gebruikt wanneer u erop dubbelklikt. Als de extensie wordt verwijderd of misvormd, zal dit onvermijdelijk problemen veroorzaken met de verwerking van het bestand.

Hoe krijg ik een extensie terug?
Hoe krijg ik een extensie terug?

instructies:

Stap 1

Het wijzigen van de bestandsnaam kan "in hot achtervolging" worden geannuleerd. Als u de extensie in de "Verkenner" hebt verwijderd of gewijzigd en daarna het toepassingsvenster niet hebt gesloten, drukt u op de "sneltoetsen" Ctrl + Z. Deze combinatie is toegewezen aan de functie van het ongedaan maken van de laatste actie. Als u nogmaals op deze combinatie drukt, wordt de voorlaatste actie geannuleerd, enz. Op deze manier kunt u de situatie "terugdraaien" tot het punt waarop het bestand nog de gewenste extensie had.

Stap 2

Als u alleen de weergave van bestandsextensies in Verkenner en op het bureaublad wilt retourneren, doet u dit via de instellingen van de mapinstellingen. Om het overeenkomstige onderdeel van het besturingssysteem in Windows 7 en Vista te openen, opent u het hoofdmenu van het systeem - druk op de Win-toets. Typ "dad" vanaf het toetsenbord en klik op de link "Mapopties" in de bovenste regel van de zoekresultaten, of druk gewoon op Enter.

Stap 3

Ga in het instellingenvenster dat de weergave van mappen bepaalt naar het tabblad "Bekijken" en zoek in de lijst met instellingen onder het label "Aanvullende parameters" de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Schakel het selectievakje van deze regel uit en klik op de knop OK.

Stap 4

Als u de per ongeluk verwijderde bestandsextensie opnieuw moet toevoegen, moeten de hierboven beschreven stappen ook worden uitgevoerd als de weergave van de volledige naam van dit object is uitgeschakeld in de instellingen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het gewenste bestand en selecteer de regel "Naam wijzigen". Ga naar het uiterst rechtse teken van de naam (druk op Einde), plaats een punt en typ de gewenste extensie. Het wordt vastgelegd in de bestandsnaam wanneer u op de Enter-toets drukt.

Stap 5

Om een extensie te herstellen waarvan het schrijven voor altijd verloren is gegaan, moet u extra programma's gebruiken. U kunt het bestandsformaat identificeren door de code ervan in een hexadecimale editor te openen, bijvoorbeeld in de Cygnus Hex Editor (https://softcircuits.com/cygnus). Dit vereist echter enige vaardigheden in het werken met de code van de bestanden. Andere toepassingen proberen dit automatisch te doen - probeer bijvoorbeeld Windows File Analyzer (https://mitec.cz/wfa.html).

Aanbevolen: