Hoe Krijg Je Geluid Terug Op Je Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Je Geluid Terug Op Je Computer
Hoe Krijg Je Geluid Terug Op Je Computer

Video: Hoe Krijg Je Geluid Terug Op Je Computer

Video: Hoe Krijg Je Geluid Terug Op Je Computer
Video: How to Fix: No Sound After Windows 10 Update - Sound Missing 2021 [Solved] 2024, April
Anonim

In de meeste gevallen, wanneer het geluid op de computer verdwijnt en geen actie leidt tot herstel, ligt de oorzaak van het probleem in het falen van het stuurprogramma van de geluidskaart. Opgemerkt moet worden dat een eenvoudige vervanging van stuurprogramma's niet voldoende is om het probleem op te lossen.

Hoe krijg je geluid terug op je computer
Hoe krijg je geluid terug op je computer

instructies:

Stap 1

Als u alle bekende methoden voor geluidsherstel heeft geprobeerd en het resultaat blijft ongewijzigd, ga dan als volgt te werk. Koppel alle apparaten voor het afspelen van audio (hoofdtelefoon, luidsprekers, subwoofer, enz.) los van de computer en ga verder met de volgende stap.

Stap 2

Plaats het medium met de stuurprogramma's voor uw geluidskaart in het station. Wacht tot de schijf is geladen en installeer vervolgens de vereiste software volgens de instructies tijdens de installatie. Nadat de installatie van de stuurprogramma's is voltooid, start u het systeem opnieuw op via het menu "Start" (de knop op de taakbalk, veel gebruikers verwarren het met de aan / uit-knop van de computer).

Stap 3

Nadat de computer weer klaar is voor gebruik, sluit u uw audioapparaten aan. Sluit ze niet allemaal tegelijk aan (als u tegelijkertijd een hoofdtelefoon en luidsprekers gebruikt), sluit ze dan een voor een aan. Dus, nadat u een hoofdtelefoon heeft aangesloten, stelt u de waarde "Hoofdtelefoon" in het menu met geluidsopties in en klikt u op "OK". Sluit vervolgens een ander type apparaat aan en stel de bijbehorende parameter in. Als het dialoogvenster niet verschijnt, heeft het systeem automatisch het juiste apparaattype geconfigureerd.

Stap 4

Volg deze stappen als er geen geluid wordt afgespeeld. Open het menu met geluidsinstellingen en zet alle "schuifregelaars" op het maximale niveau (inclusief inactieve). Om ze te openen, gaat u in het venster Geluidsregeling naar het gedeelte "Opties" en opent u vervolgens "Eigenschappen". Hier moet u de vakjes naast elk item aanvinken. Nadat u de wijzigingen heeft opgeslagen, ziet u extra "sliders" in het hoofdvenster.

Stap 5

Nadat alle volumeregelaars op hun maximale waarde zijn ingesteld, controleert u op geluid in de luidsprekers - het zou moeten verschijnen. Als er geen geluid is, ligt het probleem bij de geluidskaart.

Aanbevolen: