Hoe Krijg Ik Geluid Terug?

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Ik Geluid Terug?
Hoe Krijg Ik Geluid Terug?

Video: Hoe Krijg Ik Geluid Terug?

Video: Hoe Krijg Ik Geluid Terug?
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, April
Anonim

Tijdens het dagelijks gebruik van een personal computer en het besturingssysteem Windows XP kunnen er onaangename momenten optreden, zoals onbedoeld verlies van geluid. Een storing in het systeem kan in de regel niet zomaar ontstaan, er is altijd een reden. En om deze redenen kunnen er veel opties zijn. Om de reden voor het ontbreken van geluid te bepalen, moet u de basisinstellingen van het geluidsstuurprogramma controleren, waarover u meer te weten kunt komen in dit artikel.

Hoe krijg ik geluid terug?
Hoe krijg ik geluid terug?

Noodzakelijk

Windows XP-besturingssysteem, geluidskaart, luidsprekers of hoofdtelefoon

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende en schijnbaar belachelijke reden is het automatisch uitschakelen van de luidsprekers wanneer de computer wordt uitgeschakeld. Wanneer u uw computer aanzet, kunt u vergeten deze aan te zetten. Meestal is dit de reden voor het ontbreken van geluid.

Stap 2

De volgende reden kan een virus in het stuurprogramma van de geluidskaart zijn. Het virus gebruikt de vermomming van zijn code als de stuurprogrammacode. Zo wordt de bestuurder verslagen en is er geen geluid.

Stap 3

Als je een nieuwe driver hebt geïnstalleerd, maar deze is niet compatibel met je audioapparaat, is dit ook de reden voor de leegte in de luidsprekers. Een ander veelvoorkomend geval is een verandering in de geluidskwaliteit van audio. De standaard voor MP3-tracks is bijvoorbeeld 44 kHz, maar je stelt een waarde in die groter is dan 44 kHz.

Stap 4

Om geluid terug te geven aan uw systeem, moet u zich ontdoen van virussen en andere kwaadaardige objecten. Dit kan met behulp van de gratis antivirussuite van Avast. Onder concurrenten onderscheidt het zich door zijn lichtheid en bruikbaarheid. Gemak ligt in de kleine omvang van de distributie en de hoeveelheid geheugen die het programma uitgeeft om zijn functies uit te voeren.

Stap 5

Ga na het controleren en verwijderen van alle verdachte objecten naar "Taakbeheer". Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" - "Beheer" - "Taakbeheer". Als een apparaat niet goed functioneert, verschijnt er een waarschuwingsbord naast dat apparaat. Voor dit apparaat moet u een stuurprogramma installeren, dat u kunt halen van de schijven die bij de computer zijn geleverd of van internet.

Aanbevolen: