Hoe Krijg Ik Een Oude Opera Terug

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Ik Een Oude Opera Terug
Hoe Krijg Ik Een Oude Opera Terug

Video: Hoe Krijg Ik Een Oude Opera Terug

Video: Hoe Krijg Ik Een Oude Opera Terug
Video: Dont Like the Opera Browser How to Uninstall Opera In Windows 10 2024, April
Anonim

Een verouderde versie van de Opera-browser kan bijvoorbeeld nodig zijn om te installeren op een computer met weinig RAM. De ontwikkelaars van Opera Software hebben met deze omstandigheid rekening gehouden: van de officiële website van dit bedrijf kun je bijna alle oude versies van de browser downloaden.

Hoe krijg ik een oude Opera terug
Hoe krijg ik een oude Opera terug

instructies:

Stap 1

Als de browserversie die u wilt downloaden niet de nieuwste, maar relatief nieuwe versie is, gaat u naar de volgende pagina:

www.opera.com/browser/download/?custom=yes

Stap 2

Selecteer het besturingssysteem dat u gebruikt, vervolgens de browserversie en vervolgens, indien nodig, het pakketformaat en de serverlocatie. Download het installatiebestand naar uw harde schijf en voer het uit (onder Linux - pak het uit en voer het install.sh-script uit) en installeer het programma zoals gewoonlijk. Houd er rekening mee dat na herinstallatie instellingen, bladwijzers en cache mogelijk niet worden opgeslagen. Maak daarom een reservekopie van het installatiebestand van de huidige versie van Opera, evenals de map /home/gebruikersnaam/.opera/ (onder Linux) of c: / Program% 20Files / Opera / (onder Windows).

Stap 3

Ga naar een andere pagina om een oudere versie van de browser te downloaden:

arc.opera.com/pub/opera/

Stap 4

Zoek op deze pagina een map waarvan de naam overeenkomt met de naam van het besturingssysteem dat u gebruikt, en daarin - een map waarvan de naam overeenkomt met het versienummer (zonder punt). Ga ernaartoe en download het installatiebestand. Merk op dat Linux-versies beschikbaar zijn voor verschillende processorarchitecturen: zoek naar een bestand met de namen van een processor 386, 486, 586 of 686. Merk ook op dat zeer oude browserversies advertenties of zelfs shareware tonen en registratie vereisen. Download in het laatste geval de nieuwere versie.

Stap 5

Om de verouderde versie van de Opera Mini-browser (tot 3.2) te downloaden, gaat u naar de volgende pagina:

m.opera.com/?act=opts

Zo'n browser zal relatief weinig functies hebben, maar het zal mogelijk zijn om hem te gebruiken op een telefoon die niet genoeg RAM heeft om de moderne versie van Opera Mini te draaien.

Stap 6

Sommige sites worden onjuist weergegeven in verouderde versies van de Opera-browser of worden helemaal niet weergegeven. Als u geen berichten op de site achterlaat, geen video's bekijkt, enz., en alleen de teksten van de pagina's erop wilt lezen, gebruik dan de volgende service:

skweezer.com/

Tot op zekere hoogte zal het de Opera Turbo-service vervangen, die niet wordt ondersteund in oudere versies van de browser. Als de tekst onjuist wordt weergegeven, schakelt u de codering om via het menu "Bekijken" (het is meestal onmogelijk om een dergelijke omschakeling op de telefoon uit te voeren).

Aanbevolen: