Cleartype Inschakelen?

Inhoudsopgave:

Cleartype Inschakelen?
Cleartype Inschakelen?

Video: Cleartype Inschakelen?

Video: Cleartype Inschakelen?
Video: Cleartype inschakelen 2024, Maart
Anonim

Microsoft ClearType-technologie is een speciale anti-aliasingtechniek voor lettertypen die het herkennen van tekens eenvoudiger maakt. Het gebruik ervan vermindert de vermoeidheid enigszins bij het werken met teksten op het scherm en verhoogt de leessnelheid. Onderzoek heeft aangetoond dat het inschakelen van ClearType ongeveer 5% van uw werktijd bespaart. De technologie begon met Windows XP en Windows Vista en Windows 7 voegden zelfs lettertypen toe om de technologie volledig te benutten.

Cleartype inschakelen?
Cleartype inschakelen?

instructies:

Stap 1

Als u Windows XP gebruikt, start u de procedure om het systeem in staat te stellen ClearType-technologie te gebruiken door met de rechtermuisknop op een snelkoppelingsvrije ruimte op uw bureaublad te klikken. In het contextmenu dat u deze actie gaat noemen, selecteert u de onderste regel - "Eigenschappen". Dit is een korte weg naar het onderdeel voor het wijzigen van de weergave-instellingen, maar er is ook een langere - via het OS-configuratiescherm. Het moet worden gestart door het juiste item te selecteren in het gedeelte "Instellingen" van het menu op de knop "Start". Klik in het Configuratiescherm op de koppeling Vormgeving en thema's en vervolgens op de koppeling Weergeven.

Stap 2

Ga naar het tabblad Uiterlijk en klik op de knop Effecten. Het venster dat wordt geopend, is het laatste op weg naar de gewenste OS-instelling.

Stap 3

Vink het vakje aan naast 'Gebruik de volgende anti-aliasingmethode voor schermlettertypen'. Vouw vervolgens de vervolgkeuzelijst op de volgende regel uit en selecteer ClearType.

Stap 4

Klik achtereenvolgens op de "OK"-knoppen in de vensters "Effecten" en "Eigenschappen: Weergave" om de wijzigingen in de weergave-instellingen van het lettertype vast te leggen.

Stap 5

Als u Windows 7 of Windows Vista gebruikt, is deze technologie standaard ingeschakeld op uw systeem. Als het door de gebruiker is uitgeschakeld, opent u het hoofdmenu op de knop "Start" en typt u ClearType in het veld "Programma's en bestanden zoeken" om het opnieuw in te schakelen. Selecteer in de lijst met zoekresultaten de regel "ClearType-tekst aanpassen". Hiermee wordt een onderdeel van het configuratiescherm gestart met de naam "ClearType Text Customizer".

Stap 6

Vink het selectievakje "ClearType inschakelen" aan en klik op de knop "Volgende" om naar het dialoogvenster te gaan voor visuele configuratie van lettertypeweergave-opties.

Stap 7

Klik op Volgende wanneer de installatiewizard u meldt dat de monitor is ingesteld op een basisresolutie.

Stap 8

Kies uit de voorgestelde voorbeelden de beste manier om de tekst in de volgende vier dialoogvensters weer te geven. Bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken.

Stap 9

Sluit de ClearType Tuning Wizard door op Voltooien te klikken.

Aanbevolen: