Hoe Teken Je Een Textuur

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Textuur
Hoe Teken Je Een Textuur

Video: Hoe Teken Je Een Textuur

Video: Hoe Teken Je Een Textuur
Video: How to draw Textures | Part1 2024, April
Anonim

Om achtergronden decoratief te maken en realisme toe te voegen aan de oppervlakken van objecten, kunt u er een textuur op toepassen die is gemaakt met de gereedschappen van het Photoshop-programma. Een van de tools om een reliëfoppervlak te simuleren is het Texturizer-filter.

Hoe teken je een textuur
Hoe teken je een textuur

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Op het afgewerkte oppervlak kunt u een reliëfsimulatie toepassen die in een apart document is getekend. Gebruik hiervoor de optie Nieuw van het menu Bestand om een document met een witte achtergrond in RGB-modus te maken. Vul het met een neutrale kleur met behulp van de optie Vullen van het menu Bewerken en kies 50% grijs uit de lijst in het veld Inhoud. De texturizer kan ook op een witte laag worden aangebracht, maar het reliëf zal in dit geval nauwelijks zichtbaar zijn.

Stap 2

Open de filterinstellingen met de optie Texturizer in de groep Textuur van het menu Filter. U kunt hiervoor de optie Filtergalerij bovenaan hetzelfde menu gebruiken en overschakelen naar Texturizer in het venster dat wordt geopend.

Stap 3

Standaard kan dit filter het oppervlak van ruwe stof, zandsteen, canvas en metselwerk simuleren. Met Texturizer kunt u echter aangepaste psd-texturen laden. Als u een schijn van een vliegtuig wilt creëren met scheuren, boomschors, tegels, maak dan een hoogwaardige momentopname van een geschikt oppervlak en sla deze op in een psd-bestand. Klik in het Texturizer-venster op de knop rechts van de textuurlijst en laad het bestand.

Stap 4

Pas de grootte van het textuurmonster aan door de parameter Scaling aan te passen. Met de instelling Reliëf kunt u de diepte van het textuurreliëf regelen. Dit gebeurt vanwege de verbetering van het contrast van middentonen, dus u moet deze parameter niet misbruiken. Anders ziet de foto er na het verscherpen uit.

Stap 5

Selecteer in de lijst Licht de richting van het licht dat op het gecreëerde oppervlak valt. Schakel indien nodig de optie Omkeren in, waarmee convexe en concave plaatsen op de afbeelding worden verwisseld. Deze optie kan van pas komen als het metselwerk op de foto waarmee u werkt concaaf blijkt te zijn.

Stap 6

Pas de filterinstellingen toe op de afbeelding met de OK-knop. Sla het gemaakte reliëf op in een psd-bestand met behulp van de optie Opslaan in het menu Bestand.

Stap 7

Om het op deze manier getekende reliëf op een fragment van de voltooide afbeelding te leggen, opent u het in Photoshop en sleept u de laag met het reliëf naar het afbeeldingsvenster met behulp van het gereedschap Verplaatsen. Als het bestand waaraan u de textuur toevoegt, is opgeslagen in jpg-indeling, ontgrendelt u de afbeelding door te dubbelklikken op de achtergrondlaag.

Stap 8

Verplaats het reliëf onder de afbeelding met de optie Achteruit verzenden in de groep Schikken van het menu Laag. Als de textuur aan een apart deel van de afbeelding wordt toegevoegd, wijzigt u de grootte en positie van de reliëflaag in de ruimte met behulp van de opties van de groep Transformeren van het menu Bewerken. Meng de afbeelding met het reliëf in de kleurmodus. Wis de overtollige delen van de textuurlaag met het gummetje.

Stap 9

Gebruik de opties Opslaan of Opslaan als van het menu Bestand om de uiteindelijke afbeelding op te slaan.

Aanbevolen: