Hoe Maak Je Een Sjabloon Van Een Afbeelding

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Sjabloon Van Een Afbeelding
Hoe Maak Je Een Sjabloon Van Een Afbeelding

Video: Hoe Maak Je Een Sjabloon Van Een Afbeelding

Video: Hoe Maak Je Een Sjabloon Van Een Afbeelding
Video: Cursus Word: Sjabloon Ontwerpen (elke pagina dezelfde opmaak) 2024, April
Anonim

Met behulp van sjablonen maak je van je eigen foto snel een kleurrijke collage. Met behulp van Photoshop-tools kan zo'n sjabloon worden gemaakt van een geschikte afbeelding.

Hoe maak je een sjabloon van een afbeelding
Hoe maak je een sjabloon van een afbeelding

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Upload een afbeelding naar Photoshop waarvan u een sjabloon wilt maken. Om het aantal transformaties dat kan worden toegepast op een geopende afbeelding te vergroten, ontgrendelt u deze met de optie Laag vanaf achtergrond van de groep Nieuw van het menu Laag of roept u het dialoogvenster van deze optie op door te dubbelklikken op de afbeeldingslaag.

Stap 2

Als je een sjabloon wilt maken voor het invoegen van een gezicht van je eigen foto, maak dan een transparant gebied in plaats van het gezicht in de originele afbeelding. Om dit te doen, moet u een laagmasker aan het document toevoegen met de optie Alles onthullen in de groep Laagmasker van het menu Laag.

Stap 3

Druk op de D-toets om de voor- en achtergrondkleuren terug te zetten naar hun standaardinstellingen. Schakel het penseel in en zoom in op de bewerkte afbeelding, schilder het masker in het gezichtsgebied met de hoofdkleur, die zwart zal zijn met de geselecteerde instellingen.

Stap 4

Om een vloeiende overgang te krijgen van de sjabloon naar de foto die erin wordt ingevoegd, moet u doezelen op de randen van het transparante gebied maken. Dit kan door de randen van het zichtbare gebied te borstelen met een borstel met een verminderde hardheidswaarde.

Stap 5

Als u een sjabloon met een rechthoekig of ovaal transparant gebied nodig hebt om een snapshot in te voegen, selecteert u dit gebied in de afbeelding. Gebruik het gereedschap Rechthoekig selectiekader om een rechthoekige selectie te maken en het elliptische selectiekader voor een elliptische selectie. Met Polygonal Lasso kunt u een polygoon schetsen en met Lasso kunt u een gebied van elke vorm selecteren.

Stap 6

Sjablonen zien er best interessant uit waarbij het gebied voor het invoegen van een foto gedeeltelijk wordt bedekt door een object dat een schaduw op de foto werpt. Om dit effect te krijgen, selecteert u het object dat bovenop de foto komt te liggen en kopieert u het naar een nieuwe laag met Ctrl + J.

Stap 7

Gebruik de optie Helderheid / Contrast in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding om de kopie van het object in een donker silhouet te veranderen. Verlaag hiervoor de Helderheidswaarde en verhoog de Contrastwaarde. Vervaag de schaduw enigszins met de optie Gaussiaans vervagen van de groep Vervagen van het menu Filter, sleep de verwerkte laag onder de sjabloon en verplaats deze ten opzichte van het object dat de schaduw zou moeten werpen. Om de afbeelding te verplaatsen, is het gereedschap Verplaatsen geschikt. Om de schaduw realistischer te maken, verlaagt u de waarde Dekking voor de vervaagde laag.

Stap 8

Verzamel de sjabloon in één laag met behulp van de optie Zichtbaar samenvoegen van het menu Laag en sla de afbeelding op met de optie Opslaan als van het menu Bestand in png-indeling.

Aanbevolen: