Hoe Maak Je Een Pagina-einde In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Pagina-einde In Word
Hoe Maak Je Een Pagina-einde In Word

Video: Hoe Maak Je Een Pagina-einde In Word

Video: Hoe Maak Je Een Pagina-einde In Word
Video: Word Opmaak Pagina-einde 2024, Mei
Anonim

Pagina-einde is een redelijk handige functie waarmee u de tekst in een Microsoft Office Word-document precies kunt opmaken zoals de gebruiker dat nodig heeft. Zowel handmatig als automatisch plaatsen van gaten is mogelijk. Er zijn speciale tools voor dit soort tekstbewerking in het programma.

Hoe maak je een pagina-einde in Word
Hoe maak je een pagina-einde in Word

instructies:

Stap 1

Maak een document in Word of open een bestaand document. Om een geforceerd pagina-einde in te voegen, plaatst u de muiscursor op de plaats waar u een nieuwe pagina in de tekst wilt laten beginnen. Klik op het tabblad "Invoegen". Klik in de groep "Pagina's" (standaard bevindt deze zich op de meest linkse positie op de werkbalk) op de knop in de vorm van een pijl.

Stap 2

Selecteer in het contextmenu de opdracht Pagina-einde. Alle tekst rechts van de cursor wordt naar de volgende pagina verplaatst. Indien nodig kunt u de tekst aanvullen waarvoor de pauze is ingevoegd, en er zal geen offset op de volgende pagina zijn.

Stap 3

Als u een pagina-einde vóór een specifieke alinea moet toevoegen, selecteert u die alinea en gaat u naar het tabblad Pagina-indeling. Klik in de groep Alinea op de pijlknop. Er wordt een nieuw venster geopend. Ga naar het tabblad "Positie op de pagina" en markeer het veld "Vanaf nieuwe pagina" in het gedeelte "Paginering" met een markering.

Stap 4

U kunt hetzelfde doen zonder naar het tabblad Pagina-indeling te gaan. Selecteer de alinea die u nodig hebt en klik met de rechtermuisknop in de tekst. Selecteer "Alinea" in het vervolgkeuzemenu. Pas vervolgens de instellingen toe die in de vorige stap zijn beschreven. Om het invoegen van een onderbreking ongedaan te maken, selecteert u de twee alinea's waartussen deze is ingevoegd, opent u het venster "Alinea" opnieuw en verwijdert u de markering uit het veld "Van een nieuwe pagina".

Stap 5

Als u met tabellen werkt, kan informatie over hoe u kunt voorkomen dat tabelrijen breken wanneer u naar een nieuwe pagina overschakelt, u misschien helpen. Selecteer de hele tabel, waarna het contextmenu "Werken met tabellen" beschikbaar komt. Open het en selecteer het tabblad Indeling. Klik op de knop "Eigenschappen" in de groep "Tabel". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Lijn" en schakel het veld "Sta regelterugloop naar de volgende pagina toe" uit (deze optie is standaard ingeschakeld).

Aanbevolen: