Hoe Een Lijn Te Trekken In Delphi

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lijn Te Trekken In Delphi
Hoe Een Lijn Te Trekken In Delphi

Video: Hoe Een Lijn Te Trekken In Delphi

Video: Hoe Een Lijn Te Trekken In Delphi
Video: Als je dit GEHEIM hebt geleerd, gooi je de plastic fles nooit meer weg! 2023, Maart
Anonim

Delphi is een onafhankelijke objectgeoriënteerde programmeertaal afgeleid van Object Pascal. Momenteel is het belangrijkste doelplatform Microsoft. NET.

Hoe een lijn te trekken in Delphi
Hoe een lijn te trekken in Delphi

instructies:

Stap 1

Kies een compiler om bewerkingen in Delphi uit te voeren. Afhankelijk van uw omstandigheden kunt u Free Pascal, Embarcadero Delphi, Oxygene, Virtual Pascal, Pocket Studio, Virtual Pascal, GNU Pascal enzovoort gebruiken. De meest bekende en meest gebruikte compiler van vandaag is Embarcadero Delphi.

Stap 2

Om een lijn in Delphi te tekenen, gebruikt u een van de meest bekende constructiealgoritmen - Bresenham's Algoritme, gebaseerd op het bepalen van de punten van een tweedimensionaal raster die gearceerd moeten worden om de meest rechte lijn tussen twee gegeven punten te verkrijgen. De methode is relevanter voor het tekenen van horizontale en verticale lijnen waarvoor geen speciale anti-aliasing nodig is. Dit algoritme is ook relevant bij het construeren van cirkels, de snelheid van uitvoering is vaak vrij hoog. De implementatie van een dergelijk algoritme in Object Pascal is als volgt (zie de figuur voor de stap)

Stap 3

Wil je in Delphi een lijn trekken met maximale anti-aliasing, gebruik hiervoor het algoritme van Wu. De betekenis ervan is om de lijn van het segment te ontleden in een raster met behulp van anti-aliasing. Het voordeel ligt in de hoge kwaliteit van de lijnen, evenals de uitvoeringssnelheid die vrij hoog is, daarom wordt het aanbevolen om het te gebruiken wanneer het nodig is om diagonale lijnen te tekenen. De uitvoering ervan in de code voor de x-as ziet er als volgt uit (zie de afbeelding voor de stap)

Stap 4

Om lijnen in Delphi te tekenen, kunt u ook andere methoden gebruiken, bijvoorbeeld kant-en-klare sjablonen downloaden van internet. Controleer daarbij op fouten die mogelijk door de auteurs zijn gemaakt. Let op de aanwezigheid van andere algoritmen. Ze zijn niet zo breed toepasbaar als de twee hierboven beschreven en passen eerder bij bepaalde vooraf ingestelde parameters die in de praktijk minder vaak voorkomen dan de hierboven beschreven gevallen.

Populair per onderwerp