Wat Is De Hyperlinkfunctie In Excel?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Hyperlinkfunctie In Excel?
Wat Is De Hyperlinkfunctie In Excel?

Video: Wat Is De Hyperlinkfunctie In Excel?

Video: Wat Is De Hyperlinkfunctie In Excel?
Video: ALL YOU Need to Know About Excel HYPERLINKS (Function u0026 Feature) 2024, Mei
Anonim

Hyperlinks automatiseren werk in Microsoft Excel door de mogelijkheid toe te voegen om met één klik naar een site, document of werkbestand te gaan. Het maakt niet uit of de gebruiker dit document op zijn computer heeft of dat het een pagina op internet is.

Wat is de hyperlinkfunctie in Excel?
Wat is de hyperlinkfunctie in Excel?

Wat is een hyperlink?

Een hyperlink is een link in een document, waarop wordt geklikt en een webpagina, bestand of map wordt geopend (afhankelijk van waar de link naar verwijst).

Er zijn verschillende manieren om een hyperlink in Excel toe te voegen:

1. Gebruik werkbladobjecten zoals grafieken, vormen, WordArt, enz.

2. Gebruik van de functie "Hyperlink".

3. Rechtstreeks de cel in.

Een hyperlink maken

De eenvoudigste manier om een hyperlink toe te voegen is rechtstreeks naar een cel. Om dit te doen, selecteert u de gewenste cel, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Hyperlink" in de lijst die verschijnt. Een soortgelijke actie kan worden gedaan via het menu door te klikken op "Invoegen" - "Hyperlink" of "Invoegen" - "Link" - "Hyperlink" (afhankelijk van de versie van MSExcel).

U kunt ook een hyperlink aan elk object in uw werkblad binden: afbeeldingen, tekstvakken, grafieken, vormen en WordArt. Om zo'n hyperlink te maken, moet u het gewenste object selecteren, het contextmenu oproepen en het item "Hyperlink" selecteren. U kunt ook een hyperlink toevoegen via de menubalk (net als het toevoegen van een link naar een cel).

Er is één voorbehoud - het zal niet werken om op deze manier een hyperlink in het diagram in te stellen. Selecteer hiervoor het diagram en druk op de combinatie Ctrl + K. Deze sneltoets werkt ook op alle andere Excel-objecten.

Een andere manier is om een link toe te voegen met behulp van een functie. Het is als volgt geschreven: "= HYPERLINK (adres; [naam])".

Het adresveld specificeert de locatie van een cel of een celbereik. Hier kunt u ook het adres opgeven voor een bestand dat op uw computer is opgeslagen, of voor een webpagina. In het veld "naam" voert u de tekst in die in de cel met de hyperlink wordt weergegeven. De tekst wordt in blauw en onderstreept weergegeven.

Als u bijvoorbeeld in een cel de volgende formule = HYPERLINK (Blad1! A1; "Bedrag") schrijft, ziet het er op het blad uit als het gebruikelijke woord "Bedrag" in de cel. Wanneer u op dit woord klikt, plaatst de hyperlink de cursor op cel A1 van blad 1.

Om naar de site te gaan, moet je de formule iets wijzigen: = HYPERLINK ("https://abc.ru"; "Ga naar de site abc.ru"). In dit geval wordt de tekst "Ga naar de site abc.ru" geschreven, waarop wordt geklikt om deze site in de browser te openen.

Om de hyperlink te wijzigen, moet u met de rechtermuisknop op de cel klikken en "Hyperlink wijzigen" selecteren. Op dezelfde manier kunt u een link verwijderen door "Hyperlink verwijderen" te selecteren in het contextmenu.

Aanbevolen: