Hoe De Luidspreker Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Luidspreker Aan Te Zetten
Hoe De Luidspreker Aan Te Zetten

Video: Hoe De Luidspreker Aan Te Zetten

Video: Hoe De Luidspreker Aan Te Zetten
Video: Hoe werkt een luidspreker 2024, Mei
Anonim

Het is tegenwoordig moeilijk om een computer te vinden zonder geluidskaart. Echter, de ingebouwde luidspreker die op het moederbord is aangesloten, moet je nog steeds onthouden om mee te doen. Het maakt het mogelijk om de BIOS-foutcodes te horen, evenals de pieptonen van sommige oude programma's.

Hoe de luidspreker aan te zetten
Hoe de luidspreker aan te zetten

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de computer volledig spanningsloos is. Als het actief is, sluit dan alle toepassingen en het besturingssysteem correct af voordat u het netsnoer uit het stopcontact haalt.

Stap 2

Verwijder de voeding zodat deze het moederbord niet blokkeert. Pas op dat u het niet op de processorventilator laat vallen.

Stap 3

Onderzoek het moederbord voor een ingebouwde luidspreker. Het is gemaakt in een ronde zwarte kast met een diameter van minder dan een cent en iets minder dan een centimeter hoog. In het midden heeft het een gat met een diameter van ongeveer drie millimeter waardoor een metalen membraan zichtbaar is.

Stap 4

Als de luidspreker niet op het moederbord staat, gaat u verder met het aansluiten van de luidspreker die bij de behuizing is geleverd. Zoek de kabel die uit het voorpaneel komt en een brede vierpins connector heeft. De extreme contacten zijn erbij betrokken, maar de middelste niet, terwijl er meestal geen metalen delen in de bijbehorende gaten zitten. Soms zijn er in plaats daarvan twee afzonderlijke enkelpolige connectoren.

Stap 5

Zoek de multi-pins connector op het moederbord die de rest van de kabels vasthoudt vanaf de voorkant van de behuizing. Zoek de decodering van de pintoewijzing naast deze connector. Sluit de luidsprekerconnector aan op de pinnen die zijn gemarkeerd als SPK, SP, SPKR, SPEAKER, enz. Als de luidspreker twee afzonderlijke 1-pins connectoren heeft, sluit deze dan aan alsof het een enkele 4-pins connector is met de middelste klemmen ongebruikt.

Stap 6

Vervang de voeding. Sluit uw computer af en zet hem aan. Zelfs in de BIOS-opstartfase hoort u één korte pieptoon - een signaal dat de zelftest is geslaagd.

Stap 7

Start een toepassing op de computer die de systeemluidspreker gebruikt. Het is het beste om hiervoor echte DOS te gebruiken, en niet de emulator, zodat het geluid niet vervormd wordt. Misschien wist je eerder niet eens dat dit of dat oude programma überhaupt kon klinken.

Aanbevolen: