Hoe Maak Je Een Bitmap?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bitmap?
Hoe Maak Je Een Bitmap?

Video: Hoe Maak Je Een Bitmap?

Video: Hoe Maak Je Een Bitmap?
Video: How to make a BMP image in a text editor 2024, Mei
Anonim

Een rasterafbeelding is een afbeelding die is aangepast voor computergraphics en bestaat uit afzonderlijke punten of rasters. Op dit moment is dit het meest voorkomende type afbeeldingen. Basisformaten: *.gif, *.jpg, *.png, *.bmp, *.tiff, * raw.

Gebied van een foto met een zichtbare bitmap
Gebied van een foto met een zichtbare bitmap

Noodzakelijk

  • Camera of scanner
  • Bitmap-programma

instructies:

Stap 1

Teken een afbeelding of selecteer een foto. Scan de afbeelding, maak er een foto van, dat wil zeggen, zet het op de een of andere manier om naar digitaal formaat. Importeer de afbeelding in de grafische editor van uw keuze. Vergroot geleidelijk de kijkschaal en merk op dat het beeld geleidelijk uiteenvalt in afzonderlijke vierkanten, die elk met een andere kleur zijn gevuld. Deze vierkanten worden pixels of rasters genoemd en vormen de basis van uw afbeelding.

Stap 2

Analyseer de bestandsgrootte. Selecteer het kleurmodel waarop u hebt geklikt (RGB, CMYK) dat u zal helpen de kleurweergave correct weer te geven. Verwijder of voeg met behulp van de editor details toe, corrigeer het kader, de scherpte, het kleurengamma. Selecteer de resolutie van de afbeelding (de waarde van de optimale weergave op het scherm). Resolutie wordt gemeten in pixels (rasters), dat wil zeggen, het wordt geteld door het aantal pixels dat uw foto horizontaal en verticaal bevat. Kleine resolutie wordt beschouwd als een grootte - tot 500 pixels langs één rand, gemiddeld - tot 1024 pixels langs de rand, al het andere wordt beschouwd als een hoge resolutie. Grote foto's nemen veel geheugen in beslag en het uploaden naar het netwerk kan lang duren.

Stap 3

Selecteer het compressie-algoritme dat u nodig hebt en sla de afbeelding op. *. Gif is geschikt voor kleine afbeeldingen en animaties van twee of drie frames die op het netwerk worden gepubliceerd, de optimale verhouding tussen kwaliteit en bestandscompressie wordt geleverd door het *.jpg-formaat, voor het werken met transparante en doorschijnende achtergronden, vooral in kleine pixelafbeeldingen, *.png"

Aanbevolen: