Een Kolom Spiegelen In Excel

Inhoudsopgave:

Een Kolom Spiegelen In Excel
Een Kolom Spiegelen In Excel
Anonim

In de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor wordt de bewerking voor het sorteren van gegevens gebruikt om de volgorde van rijen in een kolom te wijzigen. Het bepaalt de volgorde waarin waarden in een kolom worden geplaatst door ze met elkaar te vergelijken. Soms is het echter nodig om de volgorde van de rijen om te keren, ongeacht de waarden in de cellen. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van ingebouwde Excel-functies.

Een kolom spiegelen in Excel
Een kolom spiegelen in Excel

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

U moet de adressen van de eerste en laatste cellen in de bewerkte kolom handmatig in de formule invoeren. Als de tabel groot genoeg is om in één scherm te passen, scrolt u omlaag en noteert of noteert u de regelnummers van de eerste en laatste cellen in het omgedraaide gebied.

Stap 2

Selecteer een vrije kolom op het blad voor de hulpkolom - de hoogte komt overeen met de hoogte van de originele kolom. Plaats het invoegpunt in de eerste cel van deze kolom. Ga naar het tabblad "Formules" in het menu van de spreadsheeteditor en open in de opdrachtgroep "Functiebibliotheek" de vervolgkeuzelijst "Referenties en arrays". Selecteer in de lijst met functies de regel "OFFSET".

Stap 3

Typ in het eerste veld - "Link" - van het geopende dialoogvenster het adres van de laatste cel van de omgedraaide kolom. Plaats dollartekens voor de kolom en kolomaanduidingen in dit adres. Als de kolom bijvoorbeeld eindigt op cel F63, ziet het record er als volgt uit: $ F $ 63.

Stap 4

De hele formule in het volgende veld - "Offset_by_lines" - moet handmatig worden getypt. Kopieer en plak eerst de volgende reeks functies en bewerkingen in een Excel-formulier: (LINE () - LINE ()) * - 1. Schrijf vervolgens binnen de haakjes van de tweede LINE ()-functie het adres van de eerste cel van de omkeerbare kolom, zoals in de vorige stap, waarbij u letters en cijfers scheidt met een dollarteken. Als het adres van de eerste cel bijvoorbeeld F25 is, zou deze hele regel er als volgt uit moeten zien: (LINE () - LINE ($ F $ 25)) * - 1.

Stap 5

In het volgende veld van het formulier - "Offset_by_columns" - zet u nul en laat u de rest van de velden leeg. Klik op OK en de formulecel geeft de inhoud van de laatste rij van de omgedraaide kolom weer.

Stap 6

Verspreid deze formule over de kolom tot de hoogte van de omgedraaide kolom - sleep de zwarte stip in de rechter benedenhoek van de cel met de muis naar de gewenste rij. Als gevolg hiervan wordt de hele hulpkolom in omgekeerde volgorde gevuld met de waarden van de originele.

Stap 7

Selecteer en kopieer dit verticale celbereik. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de eerste cel van de bronkolom en selecteer "Waarden" in het gedeelte "Plakopties" van het contextmenu. Hiermee is de bewerking voltooid en kunt u de hulpkolom met formules verwijderen.

Aanbevolen: