Hoe Het Systeem Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Op Een Computer Te Installeren
Hoe Het Systeem Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Het Systeem Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Het Systeem Op Een Computer Te Installeren
Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2024, April
Anonim

Elke computergebruiker heeft ooit gemerkt dat de werking van het besturingssysteem na verloop van tijd storingen veroorzaakt, vaak vastloopt. Dit komt door de rommel van het register en kleine tekortkomingen van de kant van de gebruiker. Vaak kan dit alleen worden verholpen door een nieuwe installatie van het besturingssysteem. Nu zullen we de installatie van het besturingssysteem door de planken analyseren, met behulp van het voorbeeld van Windows XP.

Hoe het systeem op een computer te installeren
Hoe het systeem op een computer te installeren

Het is nodig

  • - een computer
  • - CD Speler
  • - Windows XP-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Het wordt aanbevolen om de gelicentieerde versie van het besturingssysteem te installeren, omdat: het is een garantie voor goede prestaties en constante en stabiele updates. Ondanks de hoge kosten zal Windows beter werken dan zijn goedkope illegale tegenhanger. De licentieversie wordt al geleverd met een sleutel en de activering van het besturingssysteem vindt telefonisch plaats, helemaal gratis.

De installatie vereist dus dat de cd bij het opstarten start. Ga hiervoor naar het BIOS en houd Delete ingedrukt wanneer de computer opstart. Er verschijnt een blauw venster voor ons. Klik op Geavanceerd - Geavanceerde BIOS-functies - Eerste opstartapparaat en selecteer de cd-rom-waarde. Om het BIOS te verlaten, terwijl u alle gewijzigde parameters opslaat, drukt u op F10 en Y (Ja).

Stap 2

Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, volgt u de aanwijzingen in de wizard Systeeminstallatie. Bepaalde bestanden worden van de cd naar de harde schijf gekopieerd. De installatiewizard zal u vragen om de partitie te formatteren. U kunt de partitie formatteren of het systeem installeren op een partitie die een besturingssysteem bevat.

Dit wordt gevolgd door een herstart van het systeem. De installatiewizard zal u vragen om het serienummer in te voeren dat op de doos van uw besturingssysteem staat. Daarna moet u de naam van de computer en de naam van de organisatie invoeren, evenals uw tijdzone aangeven, met de nadruk op de steden die in de prompts worden weergegeven.

Na al deze acties start het systeem opnieuw op.

Stap 3

Het besturingssysteem wordt geladen, u ziet een snellopende balk van het Windows XP-systeem - dit betekent dat de installatie is geslaagd. Wacht op het welkomstscherm, voer de naam van uw profiel (account) in en activeer het besturingssysteem door de activeringsservice te bellen. U kunt bellen door het activeringsservicenummer te kiezen dat op de doos met uw besturingssysteem staat.

Aanbevolen: