Hoe U De Letter Van Uw Harde Schijf Kunt Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Letter Van Uw Harde Schijf Kunt Wijzigen
Hoe U De Letter Van Uw Harde Schijf Kunt Wijzigen

Video: Hoe U De Letter Van Uw Harde Schijf Kunt Wijzigen

Video: Hoe U De Letter Van Uw Harde Schijf Kunt Wijzigen
Video: Schijfletter veranderen en toekennen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Tijdens de installatie wijst het besturingssysteem zelf letters toe aan alle schijven op de computer. Ook worden er automatisch letters toegekend wanneer een nieuw medium op het systeem wordt aangesloten. U kunt echter desgewenst de selectie die door het besturingssysteem is gemaakt, wijzigen.

Hoe u de letter van uw harde schijf kunt wijzigen
Hoe u de letter van uw harde schijf kunt wijzigen

instructies:

Stap 1

Voor deze bewerking moet de gebruiker beheerdersrechten hebben, dus log indien nodig uit en log in met een beheerdersaccount.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op uw bureaublad en selecteer vervolgens "Beheren" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3

Zoek in het geopende controlevenster in het linkerdeelvenster de sectie met de naam "Opslagapparaten" en selecteer de subsectie "Schijfbeheer" daarin.

Stap 4

Het zal enige tijd duren voordat de computer alle fysieke en virtuele schijven op verwisselbare en residente media heeft toegewezen. Hoe meer er zijn, hoe meer seconden de operatie duurt. Wanneer een afbeelding met een lijst met schijven en informatie daarover in het rechterdeelvenster verschijnt, klikt u met de rechtermuisknop op degene waarvan de letter moet worden vervangen. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de regel "Wijzig stationsletter of stationspad".

Stap 5

Er wordt een apart venster geopend waarin u op de knop "Wijzigen" moet klikken om het volgende dialoogvenster met de computer te openen. Daarin staat, naast het opschrift "Een stationsletter toewijzen (A-Z)", een vervolgkeuzelijst met de letters die momenteel gratis zijn. Kies onder hen degene die het beste bij u past.

Stap 6

De computer zal u vragen om de opdracht te bevestigen om de letteraanduiding van het opgegeven station te wijzigen - klik op "Ja".

Stap 7

Daarna blijft het over om de vensters die in deze procedure worden gebruikt te sluiten - klik in elk van hen op de knop "OK". De stationsletter wordt dus gewijzigd.

Aanbevolen: