Hoe Open Je Een Bestand Met De Extensie Odt

Inhoudsopgave:

Hoe Open Je Een Bestand Met De Extensie Odt
Hoe Open Je Een Bestand Met De Extensie Odt

Video: Hoe Open Je Een Bestand Met De Extensie Odt

Video: Hoe Open Je Een Bestand Met De Extensie Odt
Video: Файлы odt - чем открыть? 2024, Mei
Anonim

Bestanden met de extensie odt (Open Document Text) zijn gemaakt met het gratis OpenOffice-pakket. Deze software is ontworpen als alternatief voor de eigen DOC-, XLS- en PPT-formaten (gebruikt in Microsoft Office 97-2007) en Microsoft OfficeOpen XML. De standaard is gebaseerd op XML-formaat. In 2006 werd het aangenomen als een internationale norm ISO / IEC 26300. Documents-odt kan tekstbestanden, tabellen, presentaties of databases bevatten.

Een onbekende bestandsextensie kan soms verwarrend zijn
Een onbekende bestandsextensie kan soms verwarrend zijn

OfficeOpen is meertalig en werkt op verschillende besturingssystemen - Windows, Linux, MacOS X. Voor een compleet en gemakkelijk werk met odt-bestanden is het natuurlijk beter om het native pakket te gebruiken. Maar er zijn ook veel alternatieve opties. De odt-bestanden zijn compatibel met veel teksteditors.

Gratis apps om odt-bestanden te openen

Als uw computer Windows 7 draait, kunt u de standaard WordPad-editor gebruiken om een document in odt-indeling te openen.

Het volledig gratis hulpprogramma TextMaker Viewer zal dergelijke bestanden ook openen. Het maakt het niet alleen mogelijk om het odt-document te bekijken, maar ook om het af te drukken en zelfs om te zetten naar pdf-formaat. De nieuwste versie van de applicatie kan worden gedownload van de officiële website.

U kunt een document ook in odt-formaat verwerken met behulp van de gratis teksteditor AbiWord. Het programma is volledig geïntegreerd in de Windows-shell, zodat u tekst kunt opmaken, spelling kunt controleren, afbeeldingen en tabellen kunt invoegen en stijlen kunt gebruiken. De applicatie werkt in verschillende besturingssystemen, is niet arbeidsintensief en kan op elke computer worden geïnstalleerd.

Het odt-formaat is een zip-archief. Daarom kan het worden geopend met behulp van een archiveringsprogramma, nadat de resolutie eerder is gewijzigd in zip. In het archief bevindt zich het tekstbestand content.xml. De toestemming van dit bestand moet worden gewijzigd naar html, waarna de inhoud van het document in een browser kan worden gelezen. In dit geval gaat de opmaak verloren.

Gratis online services voor het werken met odt-bestanden

Als je een Google-account hebt, kun je de gratis webapplicatie Google Docs gebruiken om met documenten te werken. Voordat u uploadt naar Google Documenten, opent u het menu "Instellingen" en vinkt u het vakje "Geuploade bestanden converteren naar Google Documenten-indeling" aan. Download het bestand dat je wilt en je kunt het lezen in de viewer. Met behulp van de service kunt u niet alleen een document bekijken en bewerken, maar ook exporteren in docx- of rtf-indeling. En ook verzenden om af te drukken. Multiplayer-modus wordt ook ondersteund.

U kunt andere gratis online services gebruiken om dergelijke bestanden te openen. De eenvoudigste hiervan is de ApplicationFactory, waarmee u het gedownloade document kunt bekijken en converteren naar txt-indeling. En met behulp van de online-converter.com-service kunt u een odt-bestand converteren naar doc-, docx-, pdf-indelingen en het geconverteerde bestand naar uw computer downloaden.

Betaalde tekstverwerkers die de odt-indeling ondersteunen

Microsoft Word 2007 met SP2 geïnstalleerd, evenals alle latere versies van de editor, kunnen odt-bestanden openen en converteren zonder plug-ins te installeren. In oudere versies van de toepassing om met dergelijke documenten te werken, moet u de Sun ODF-plug-in voor MS Office of de plug-in voor het converteren van OpenXML / ODF-bestanden Translator Add-in voor Office installeren.

Bovendien worden odt-bestanden ondersteund door tekstverwerkers van bedrijven zoals Corel, SoftMaker en Ashampoo. Dit zijn relatief goedkope programma's die over alle benodigde tools beschikken om met documenten te werken.

Aanbevolen: