Wat Te Doen Als De "Desktop" Ontbreekt?

Wat Te Doen Als De "Desktop" Ontbreekt?
Wat Te Doen Als De "Desktop" Ontbreekt?

Video: Wat Te Doen Als De "Desktop" Ontbreekt?

Video: Wat Te Doen Als De
Video: PC problemen oplossen (deel 1) 2024, April
Anonim

Het bureaublad is het belangrijkste Windows-venster waarmee de gebruiker communiceert. Het toont de objecten en beheertools van het besturingssysteem. Het proces explorer.exe regelt het laden van het bureaublad.

Wat te doen bij vermissing?
Wat te doen bij vermissing?

Soms, als gevolg van een virusinfectie of een registerfout, wordt het proces niet correct uitgevoerd. In dit geval kunnen de "Desktop" en de "Start"-knop niet worden geladen. Om uw systeem weer normaal te maken, moet u eerst de virussen verwijderen. Voer een betrouwbaar antivirusprogramma (zoals DrWeb Curreit) uit in diepe scanmodus op uw computer.

Problemen kunnen worden veroorzaakt door een virus beschadigd explorer.exe-bestand of verwijderd door een antivirusprogramma uit de Windows-hoofdmap. Zoek dit bestand op de installatieschijf of op een andere computer en kopieer het naar de map C:\Windows.

Download het gratis AVZ4-programma

Selecteer in het menu "Bestand" de opdracht "Database-update" en schrijf het programma samen met de bijgewerkte databases bijvoorbeeld naar een USB-stick. Gebruik op de getroffen computer de combinatie Ctrl + Shift + Esc of Ctrl + Alt + Delete om de "Taakbeheer" op te roepen. Klik op de knoppen "Nieuwe taak" en "Bladeren" om AVZ4 te starten.

Kies de optie "Systeemherstel" in het menu "Bestand" en vink de vakjes aan voor "Bureaubladherstel", "Debuggers verwijderen" en "Opstartsleutelherstel". Klik op de knop "Bewerkingen uitvoeren". Wanneer het systeem u vraagt om opnieuw op te starten, antwoordt u "Ja".

Als u Taakbeheer niet kunt starten, start u uw computer opnieuw op en meldt u zich aan in de modus Directory Service Restore. Om dit te doen, drukt u na een enkele piep POST op F8 en selecteert u de juiste optie in het opstartmenu.

Bel Taakbeheer opnieuw. Klik op Nieuwe taak en typ regedit. Zoek in het venster Register-editor de sleutel HKCU / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer de optie "Machtigingen", controleer vervolgens uw account en vink het vakje naast "Volledig beheer" aan. Start opnieuw op naar de normale modus.

Aanbevolen: