Wat Te Doen Als Het Bureaublad Ontbreekt?

Wat Te Doen Als Het Bureaublad Ontbreekt?
Wat Te Doen Als Het Bureaublad Ontbreekt?

Video: Wat Te Doen Als Het Bureaublad Ontbreekt?

Video: Wat Te Doen Als Het Bureaublad Ontbreekt?
Video: Fix Desktop Icons Missing or Disappeared 2024, April
Anonim

De Windows-bureaubladinterface staat bekend als een open grote map. De gebruiker raakt hieraan gewend en verliest deze omstandigheid na verloop van tijd volledig uit het oog. Het is echter nog steeds nodig om dit te onthouden. Vooral wanneer je na het aanzetten van de computer in plaats van het gebruikelijke bureaublad alleen de wallpaper ziet, terwijl alle snelkoppelingen en het paneel met de "Start"-knop spoorloos zijn verdwenen.

Wat te doen als het bureaublad ontbreekt?
Wat te doen als het bureaublad ontbreekt?

Een monitor met mooi behang ziet er op zich al goed uit, maar nauwelijks geschikt voor praktisch werk. Probeer uw computer opnieuw op te starten om uw vertrouwde bureaubladpatroon te herstellen. Er is een hoop dat dit een tijdelijk probleem is en na een herstart valt alles op zijn plaats. Maar zoals de praktijk laat zien, helpt opnieuw opstarten zelden in een dergelijke situatie.

Aangezien het bureaublad een grote map is, is het logisch om aan te nemen dat Explorer, of liever het bestand Explorer.exe, verantwoordelijk is voor de werking en het ontwerp. Het niet succesvol laden van dit specifieke bestand leidt tot het ontbreken van de gebruikelijke snelkoppelingen en panelen. Maar het probleem is dat Explorer.exe zelf zelden vrijheden neemt, tenzij het is geïnfecteerd met een virus dat, eenmaal op een computer, het systeemregister binnendringt. Een dergelijk virus beschadigt Explorer.exe of verwijdert het helemaal uit de registervermeldingen. Zo werken bijna alle zogenaamde sms-blokkers, virussen die betaling via sms vereisen om een computer te ontgrendelen, volgens een soortgelijk principe. Natuurlijk zullen geen berichten helpen, maar het geld op je account zal aanzienlijk minder zijn.

Om de gevolgen van virale activiteit op de computer te verwijderen en de desktop te herstellen, moet u toegang krijgen tot de register-editor van Windows OS. Druk op Alt + Ctrl + Del-toetsen. Start de systeemtaakmanager, waarin u het item "bestand" moet vinden. Selecteer in het geopende submenu de regel "Nieuwe taak" en klik vervolgens op de inscriptie regedid.

Zoek en verwijder de sleutels die hier door malware zijn geplaatst in de Windows OS Register-editor die wordt geopend. Meestal verwijzen ze naar de parameter Uitvoeringsopties afbeeldingsbestand en ziet er als volgt uit:

• Hkey_Local_Machine / Software…. Opties voor het uitvoeren van afbeeldingsbestanden / explorer.exe

• Hkey_Local_Machine / Software…. Uitvoeringsopties voor afbeeldingsbestanden / iexplorer.exe

Besteed aandacht aan de parameter "shell", dat wil zeggen Shell. Ook hier zou het virus zijn sporen kunnen hebben achtergelaten. Deze parameter in het register mag alleen gelijk zijn aan explorer.exe. Alle andere waarden moeten worden verwijderd. Start nu uw computer opnieuw op en geniet van het vertrouwde uiterlijk van de pictogrammen en panelen die zijn teruggekeerd naar het bureaublad.

Aanbevolen: