Wat Te Doen Als De Taalbalk Ontbreekt?

Wat Te Doen Als De Taalbalk Ontbreekt?
Wat Te Doen Als De Taalbalk Ontbreekt?

Video: Wat Te Doen Als De Taalbalk Ontbreekt?

Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2022, December
Anonim

Met de taalbalk kunt u de toetsenbordindeling of de invoertaal vanaf het bureaublad wijzigen. Soms verdwijnt deze tool uit de lade, wat veel ongemak veroorzaakt voor de computereigenaar.

Wat te doen als de taalbalk ontbreekt?
Wat te doen als de taalbalk ontbreekt?

Om de taalbalk te herstellen, gaat u vanuit het menu "Start" naar "Configuratiescherm" en dubbelklikt u met de linkermuisknop om het knooppunt "Regionale en taalopties" uit te vouwen. Ga naar het tabblad "Talen" en klik in het gedeelte "Instellingen" op de knop "Taalbalk". Vink het vakje aan naast Weergeven op bureaublad.

Als het selectievakje is aangevinkt, maar de taalbalk niet wordt weergegeven, schakelt u het uit en klikt u op OK. Ga opnieuw naar het gedeelte "Instellingen", vink het selectievakje aan en bevestig door op OK te klikken.

Als de knop "Taalbalk" niet actief is (gemarkeerd), gaat u naar het tabblad "Geavanceerd" en schakelt u alle selectievakjes in beide secties uit. Klik op OK om te bevestigen. Keer terug naar het gedeelte "Taalbalk" en vink het vakje naast "Weergeven op bureaublad" aan.

Als u Windows 7 hebt geïnstalleerd, opent u in het Configuratiescherm het knooppunt Tekstinvoertalen en -services. Selecteer in het tabblad "Taalbalk" "Gedockt op de taakbalk".

De status van de taalbalk wordt bepaald door het proces ctfmon.exe. Het zou automatisch moeten starten. Druk op de Win + R-toetsen en typ msconfig in de regel "Open". Vink op het tabblad "Opstarten" het selectievakje naast de procesnaam aan, als deze leeg is.

Het probleem kan blijven bestaan ​​als het bestand ctfmon.exe niet in het systeem aanwezig is of beschadigd is. Dubbelklik in het "Configuratiescherm" op de snelkoppeling "Mapopties" en ga naar het tabblad "Beeld". Vink het vakje aan naast "Toon inhoud van systeemmappen" en zet de schakelaar "Verborgen bestanden en mappen" in de "Toon" positie.

Kopieer het bestand ctfmon.exe van een andere computer of installatieschijf en plaats het in de map C:\Windows\system32\.

Controleer of de lancering van dit proces is geregistreerd in het register. Selecteer in het menu Start de optie Uitvoeren en typ regedit in de regel Openen. Zoek aan de linkerkant van het venster Register-editor HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run en kijk of er een stringparameter cfmon.exe aan de rechterkant is. Zo niet, ga dan naar het menu "Bewerken" en selecteer de opdracht "Nieuw" en "Stringparameter". Voer de naam cfmon.exe in. Klik in hetzelfde menu op "Wijzigen" en typ in het veld "Waarde" C:\Windows\system32\cfmon.exe.

Populair per onderwerp