Wat Te Doen Als Het Bericht "Taakbeheer Is Uitgeschakeld Door De Beheerder" Verschijnt

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Het Bericht "Taakbeheer Is Uitgeschakeld Door De Beheerder" Verschijnt
Wat Te Doen Als Het Bericht "Taakbeheer Is Uitgeschakeld Door De Beheerder" Verschijnt

Video: Wat Te Doen Als Het Bericht "Taakbeheer Is Uitgeschakeld Door De Beheerder" Verschijnt

Video: Wat Te Doen Als Het Bericht
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, April
Anonim

Windows "Taakbeheer" is een erg handig hulpprogramma waarmee u lopende processen en toepassingen kunt beheren. Maar soms ontstaat er een situatie waarin de gebruiker het niet kan starten.

Wat te doen als er een bericht verschijnt
Wat te doen als er een bericht verschijnt

instructies:

Stap 1

Scan het systeem met een antivirusprogramma en vergeet niet eerst de databases bij te werken. In de regel wordt het onvermogen om de "Taakbeheer" te starten meestal geassocieerd met precies de infectie van de computer met virussen. In dit geval, wanneer u het hulpprogramma probeert uit te voeren, verschijnt er een bericht waarin staat dat het is uitgeschakeld door de beheerder. Sommige andere hulpprogramma's kunnen tegelijkertijd worden geblokkeerd, bijvoorbeeld de register-editor.

Stap 2

Nadat de scan is voltooid, start u uw computer opnieuw op. Zelfs als de virussen zijn verwijderd, is Taakbeheer mogelijk nog steeds niet beschikbaar. Open in dit geval "Start", dan "Uitvoeren", voer de opdracht gpedit.msc in de regel in en klik op OK. Hierdoor wordt het venster "Groepsbeleid" weergegeven.

Stap 3

In het geopende venster selecteert u het item: "Gebruikersconfiguratie", vervolgens "Beheersjablonen", vervolgens "Systeem" en vervolgens "Ctrl + Alt + Del Opportunities". Zoek de regel "Taakbeheer verwijderen" en ga ernaartoe. Er verschijnt een nieuw venster met de eigenschappen van de coördinator. Hoogstwaarschijnlijk is het item "Ingeschakeld" daarin geselecteerd - dat wil zeggen, de optie om het hulpprogramma te verwijderen is geactiveerd. Selecteer "Niet geconfigureerd", dit komt overeen met de standaardinstelling. Sla de wijzigingen op en start uw computer opnieuw op. De "Taakbeheer" zou moeten beginnen te werken.

Stap 4

Heel vaak verbiedt het virus, naast het uitschakelen van "Taakbeheer", ook de lancering van de register-editor. Maar als dit niet is gebeurd, kunt u de lancering van het hulpprogramma herstellen door de bijbehorende registerparameter te bewerken. Open hiervoor: "Start" - "Uitvoeren", voer de opdracht regedit in en klik op OK. De Register-editor wordt geopend. Daarin, in de HKEY_CURRENT_USER sectie, open het pad: Software-Microsoft-Windows-CurrentVersion-Policies-System. Zoek de parameter REG_DWORD DisableTaskMgr en stel de waarde in op 0. Er is een eenvoudigere manier - verwijder deze parameter en sla de wijzigingen op. Na het opnieuw opstarten zal de "Taakbeheer" beginnen te starten.

Aanbevolen: