Hoe De Videokaart Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart Te Veranderen
Hoe De Videokaart Te Veranderen

Video: Hoe De Videokaart Te Veranderen

Video: Hoe De Videokaart Te Veranderen
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Maart
Anonim

Op een gegeven moment beginnen veel mensen na te denken over het verbeteren van enkele elementen van hun computer. Iemand wil de prestaties verbeteren, anderen hebben een grotere harde schijf nodig en weer anderen dromen van een krachtige videokaart ter vervanging van een oude en irrelevante videokaart. Gelukkig kan nu bijna iedereen met geduld en rechte handen zelf een videokaart vervangen.

Hoe de videokaart te veranderen
Hoe de videokaart te veranderen

Noodzakelijk

  • Moederbord documentatie
  • Oude grafische kaart
  • Nieuwe grafische kaart
  • Kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

En dus: je hebt besloten om de videokaart te veranderen. Als de reden voor de vervanging een storing van de oude is en je het erg leuk vond, sla dan alles over dat in de eerste stap is beschreven. Als u besluit uw videoadapter te upgraden, lees dan aandachtig. De eenvoudigste en meest betrouwbare manier om de benodigde videokaart te vinden, is de instructies voor het moederbord + internet. Bepaal eerst de vereiste videoadapterconnector en zoek vervolgens uit welke videokaart voldoet aan de vereisten van uw moederbord.

Stap 2

Je hebt de juiste grafische kaart gekocht. Voordat u een nieuwe installeert, terwijl uw systeem nog steeds perfect functioneert, zoekt u naar stuurprogramma's voor het toekomstige apparaat. Verwijder nu de linkerklep van de systeemeenheid en zoek de videokaart. De eenvoudigste manier om dit te doen, als u helemaal niet begrijpt wat er in het apparaat gebeurt, is om te zoeken op welk bord de kabel van de monitor zit.

Video-adapterconnector
Video-adapterconnector

Stap 3

Verwijder de oude videokaart voorzichtig door eerst de videokabel eruit te trekken. Meestal vereist dit het buigen of indrukken van het slot, evenals het losdraaien van een schroef die de videokaart tegen de achterwand van de systeemeenheid drukt. Let op het volgende punt: soms wordt de stroom naar de koeler van de videokaart geleverd door het moederbord, en daarom moet je nog een kleine bedrading loskoppelen. Onthoud de connector op het moederbord waar deze was aangesloten - dit kan nodig zijn om de koeler van het toekomstige videoapparaat van stroom te voorzien. Plaats nu de nieuwe videokaart en schroef deze op dezelfde manier op het blok als bij het vervangen van de videoadapter.

Geïnstalleerde videokaart
Geïnstalleerde videokaart

Stap 4

Zet de computer aan en installeer de stuurprogramma's voor de nieuwe videokaart. Na de installatie heb je hoogstwaarschijnlijk een herstart nodig. Opmerking: Schrik niet als tijdens de eerste keer opstarten de resolutie van de monitor naar het minimum zal veranderen en de kleuren aan helderheid zullen verliezen.

Aanbevolen: