Tekst Van Een Scanner Herkennen

Inhoudsopgave:

Tekst Van Een Scanner Herkennen
Tekst Van Een Scanner Herkennen

Video: Tekst Van Een Scanner Herkennen

Video: Tekst Van Een Scanner Herkennen
Video: Utilsation d'un scanner 2024, April
Anonim

Er komt een moment in het leven van een pc-gebruiker dat hij kennis maakt met zo'n extra apparaat als een scanner of kopieerapparaat. Afbeeldingen of teksten moet hij voor eigen doeleinden kopiëren of scannen. Vervolgens worden de foto's gecorrigeerd en worden de teksten herkend. Soms komt het voor dat het door u afgedrukte document meerdere fouten bevat. Maar het toeval wil dat het origineel van dit document niet op uw computer staat. De scanner en het bijbehorende programma helpen je hierbij.

Tekst van een scanner herkennen
Tekst van een scanner herkennen

Noodzakelijk

ABBYY Fine Reader-software

instructies:

Stap 1

Met dit programma kun je doen wat je wilt met een gescand document of afbeelding. Maar het programma vereist activering op de website van de ontwikkelaar, waarvoor u geld moet betalen voor de werking van het programma. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd en geactiveerd, klikt u in het hoofdvenster op de knop Scan & Read.

Stap 2

In het geopende venster wordt u gevraagd om de bron van uw document te selecteren, selecteer het item "Van scanner" - klik op de knop "Volgende".

Stap 3

Het scannen gebeurt in 2 stappen:

- voorbeeld - klik op de juiste knop en stel indien nodig de nodige kleurinstellingen in;

- scannen - deze procedure is veel langzamer dan voorvertoning.

Stap 4

Ga daarna verder met de volgende stap - tekstherkenning. In een nieuw venster moet u aangeven in welke taal uw document is afgedrukt - klik op de knop "Volgende". OCR begint.

Stap 5

Let na het doorlopen van deze procedure op de herkenningskwaliteit. De elementen van het herkende document die in kleur zijn gemarkeerd, moeten worden bewerkt. Dit komt door de slechte afdrukkwaliteit van het document. Nadat u alle fouten hebt gecorrigeerd, kopieert u de tekst naar een Word-document en slaat u het op.

Aanbevolen: