Hoe Het Besturingssysteem Te Herkennen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Besturingssysteem Te Herkennen
Hoe Het Besturingssysteem Te Herkennen

Video: Hoe Het Besturingssysteem Te Herkennen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Zo werkt Chrome OS, het besturingssysteem van Chromebooks | I.s.m. Chromebook 2023, Januari-
Anonim

Het besturingssysteem is de schakel tussen de computer en de gebruiker. De volledige interface die u op het computerscherm ziet, alle mappen, bestanden, elementen van werkruimten - dit alles is een foutopsporingssysteem dat een besturingssysteem wordt genoemd.

Hoe het besturingssysteem te achterhalen
Hoe het besturingssysteem te achterhalen

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende besturingssystemen in Rusland en het GOS zijn Microsoft Windows-producten. Natuurlijk kan het ene besturingssysteem "met het oog" worden onderscheiden door simpelweg naar verschillende elementen van de interface te kijken. Beginners die net een computer kopen of de basis van het werken op een pc leren, kunnen echter nog steeds geen onderscheid maken tussen edities van Windows.

U kunt Windows-besturingssystemen altijd onderscheiden van schermafbeeldingen van desktops. De meest voorkomende zijn:

Windows 7 (2009) -

Windows Server (2008) -

Windows Vista (2006) -

Windows XP (2001) -

Windows 2000 / NT / Me (2000 en eerder) -

Stap 2

U kunt er als volgt voor zorgen dat de versie van het besturingssysteem correct wordt geïdentificeerd: ga naar "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. U ziet informatie over het systeem, in het hoofdvenster waarvan het besturingssysteem en zelfs de versie ervan wordt aangegeven, bijvoorbeeld "Windows 7 Home Extended".

Het is ook vermeldenswaard dat verschillende besturingssystemen hun eigen versies hebben. Er zijn versies van de meest populaire Windows 7:

- Initiële (Starter) - alleen de basisfuncties, eenvoudige interface, lage prijs van de gelicentieerde schijf zijn overgebleven;

- Home Basic;

- Home Premium - mooier visueel ontwerp, nieuwe functies toegevoegd die alleen beschikbaar zijn in Windows 7;

- Professioneel (Professioneel);

- Corporate (Enterprise) - alleen voor rechtspersonen;

- Maximaal (ultiem) - maximale kansen, hoge prijs.

Stap 3

Men mag het feit niet missen dat u, naast Microsoft Windows, steeds vaker met de hand gebouwde open source besturingssystemen (Linux) op computers en MacOS-besturingssystemen op Apple-computers kunt vinden.

Linux onderscheidt zich door zijn klassieke ontwerp en het onvermogen om er programma's onder Windows op uit te voeren. MacOS is onmiddellijk te herkennen - de knoppen "minimaliseren", "uitvouwen" en "sluiten" bevinden zich niet rechtsboven in programma's en mappen, maar aan de linkerkant. Ook bevindt het bedieningspaneel zich meestal bovenaan, niet onderaan, en onderaan het scherm bevindt zich een "Dashboard" - een speciaal gebied voor het oproepen van veelgebruikte applicaties.

Populair per onderwerp