Hoe Tekst Van Een Scanner Te Vertalen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Van Een Scanner Te Vertalen
Hoe Tekst Van Een Scanner Te Vertalen

Video: Hoe Tekst Van Een Scanner Te Vertalen

Video: Vertalen: Hoe vertaal je tekst via een foto met Google Translate? | Samsung u0026 You 2022, December
Anonim

De scanner is ontworpen om digitale kopieën van afbeeldingen te maken. Het gescande document kan worden opgeslagen als een afbeelding of worden geconverteerd naar tekstformaat. Het hangt allemaal af van welk eindresultaat de gebruiker wil krijgen en welke applicaties hij voor zijn werk gebruikt.

Hoe tekst van een scanner te vertalen
Hoe tekst van een scanner te vertalen

instructies:

Stap 1

Standaard slaat de scanner vastgelegde afbeeldingen op als.jpg-,.bmp- of.tiff-bestanden - dit is het grafische formaat. U kunt met dit soort bestanden werken in grafische editors: wijzig de resolutie, het contrast, de helderheid van het document of pas andere visuele effecten toe. Het platformonafhankelijke.pdf-formaat biedt iets andere mogelijkheden voor beeldverwerking, maar om met een gescand document in tekstformaat te kunnen werken, moet u niettemin een aparte scannerfunctie of een speciale toepassing voor tekstherkenning gebruiken.

Stap 2

Ontdek de mogelijkheden van uw scanner. Voor veel modellen bieden de ontwikkelaars een hulpprogramma voor het converteren van de gescande afbeelding naar tekst, dit wordt bij het apparaat geleverd en bevindt zich op de installatieschijf. In het scannermenu wordt deze optie "Text Recognition" of OCR (Optical Character Recognition) genoemd. Als deze optie niet beschikbaar is, installeer dan een toepassing van derden, zoals Fine Rider.

Stap 3

Selecteer de juiste knop in het menu van de scanner of het programma en wacht tot de scan is voltooid. Daarna kan de informatie uit het document automatisch worden vertaald in tekstformaat en worden geopend in Kladblok, of u moet verschillende extra stappen uitvoeren.

Stap 4

Als de tekst is geëxporteerd naar een.txt-bestand, sla het document dan op de gebruikelijke manier op of kopieer en plak de inhoud in een document in een andere indeling, zoals.doc (.docx). Als u de tekst nog steeds als een afbeelding ziet, selecteert u de stap "Herkennen" en wacht u tot het proces is voltooid. Selecteer daarna de opdracht "Exporteren", of kopieer de herkende tekst en plak deze in het document in een formaat dat voor u geschikt is.

Stap 5

De kwaliteit van de "vertaling" van de tekst uit de scanner hangt grotendeels af van de gekozen resolutie-instellingen. Hoe hoger de resolutie, hoe nauwkeuriger de kopie door de scanner wordt gemaakt. Wanneer u een afbeelding in tekst gaat vertalen, is de beste optie instellingen voor gemiddelde resolutie. Als de resolutie te laag is, zal de kopie niet erg duidelijk zijn, daarom zal het moeilijker zijn om de tekst te herkennen. Als de resolutie te hoog is, maakt de extra ruis het ook moeilijk om afbeeldingen in tekst te vertalen.

Populair per onderwerp