Schrijven Naar Een USB-flashstation Voorkomen

Inhoudsopgave:

Schrijven Naar Een USB-flashstation Voorkomen
Schrijven Naar Een USB-flashstation Voorkomen

Video: Schrijven Naar Een USB-flashstation Voorkomen

Video: Schrijven Naar Een USB-flashstation Voorkomen
Video: Een aantal USB-sticks gebruiken in een RAID-opstelling. 2024, April
Anonim

Het lekken van informatie met verwisselbare media is een van de beveiligingsrisico's. Om het opnemen van vertrouwelijke informatie op verschillende stations te verbieden, kunt u de tools van het besturingssysteem of gespecialiseerde programma's gebruiken.

Schrijven naar een USB-flashstation voorkomen
Schrijven naar een USB-flashstation voorkomen

instructies:

Stap 1

Optie 1. Verbod op het schrijven en blokkeren van stations door middel van Windows Met behulp van enkele wijzigingen in het register kunt u eenvoudig het kopiëren van informatie naar een USB-flashstation verbieden. U kunt ervoor zorgen dat Windows de verwisselbare schijf helemaal niet ziet.

Start -> Uitvoeren -> regedit

Ga naar het register: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlStorageDevicePolicies

Als de sectie StorageDevicePolicies ontbreekt, maakt u deze.

Kijk dan naar de WriteProtect-parameter. Als het niet bestaat, moet u het maken (type dword). Met de waarde van de WriteProtect-parameter:

1 - leesmodus (alleen-lezen);

0 - opnamemodus.

Stel de gewenste waarde in en controleer of alles zou moeten werken.

Ga naar het register: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesUSBSTOR

Zoek de Start-parameter.

Stel de waarde van de Start-parameter in:

4 - USB-drives blokkeren;

3 - normale modus zonder blokkering.

Stap 2

Optie 2. USB-poorten blokkeren met speciale programma's Deze programma's hebben geen invloed op de werking van apparaten zoals: muis, camera, printer, luidsprekers. U kunt bijvoorbeeld het programma USB Port Locked gebruiken. Het is heel gemakkelijk te gebruiken. Het blokkeert usb-poorten. Wanneer u probeert verbinding te maken, geeft de computer de drive niet weer. Bij gebruik van het programma is het niet mogelijk om schijven aan te sluiten en ermee te werken. U kunt ook het programma ToolsPlus USB KEY gebruiken. Het vergrendelt de verwisselbare schijf door deze te sluiten met een wachtwoord. Wanneer u een verwisselbaar opslagapparaat probeert aan te sluiten, zal de computer om een wachtwoord vragen. Als de gebruiker de verkeerde code invoert, wordt de schijf uitgeschakeld. Dit programma is erg handig voor gebruik in onderwijsinstellingen. Met behulp van USB LOCK AP 2.3 kunt u niet alleen USB, maar ook CD-ROM vergrendelen. Toegang tot dergelijke programma's is beveiligd met een wachtwoord.

Aanbevolen: