Hoe De Bootloader Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Bootloader Over Te Zetten
Hoe De Bootloader Over Te Zetten

Video: Hoe De Bootloader Over Te Zetten

Video: Hoe De Bootloader Over Te Zetten
Video: How to Create a Super Simple Bootloader, Part 1: Getting Started 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om opstartsectorbestanden van de ene schijf naar de andere over te brengen. De eenvoudigste is om een speciale herstelschijf of een gewone systeemdistributiekit op een dvd te gebruiken.

Hoe de bootloader over te zetten
Hoe de bootloader over te zetten

Noodzakelijk

Windows 7 installatieschijf

instructies:

Stap 1

Plaats een dergelijke schijf in de stationslade en start uw computer opnieuw op.

Stap 2

Wanneer de computer opstart, drukt u op de Delete-knop om het BIOS SETUP-menu te openen. Hier moet je naar het Boot-gedeelte gaan en de cd/dvd-rom instellen als de eerste opstartbron. Druk op Esc om de opstartpartitie af te sluiten. Om opnieuw op te starten en de instellingen op te slaan, drukt u op de F10-toets. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op Ja en vervolgens op Enter, of op Y en Enter.

Stap 3

Wanneer u uw computer opnieuw opstart, zal deze opstarten vanaf diskettemedia. In dit stadium moet u naar het gedeelte "Herstelomgeving" gaan. Na het scannen van de harde schijven en besturingssystemen die op uw computer zijn geïnstalleerd, voert u Startup Repair uit. Het programma zal alle noodzakelijke bewerkingen zelf uitvoeren, u hoeft alleen uw computer opnieuw op te starten.

Stap 4

Een herstelschijf wordt alleen als laatste redmiddel gemaakt, wanneer er geen originele systeemdistributiekit op een diskette staat. Met een standaard installatieschijf kunt u opstarten en de nodige bewerkingen uitvoeren.

Stap 5

Om een herstelschijf te maken, moet u het "Configuratiescherm" openen vanuit het menu "Start". Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Back-up en herstel", aan de linkerkant van het venster, klik op de link "Een systeemherstelschijf maken". Plaats een lege schijf in de schijflade, de opname start binnen enkele seconden. Wanneer het schrijfproces is voltooid, wordt de schijflade automatisch uitgetrokken. Schuif het er weer in om te controleren of de schijf goed werkt.

Aanbevolen: