Wat Is Een Scheur?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Scheur?
Wat Is Een Scheur?

Video: Wat Is Een Scheur?

Video: Wat Is Een Scheur?
Video: Wat is een spierscheur? | Oorzaak u0026 Behandeling | Fysiotherapie4all 2024, April
Anonim

Veel pc-gebruikers hebben gehoord van niet-gelicentieerde, vervalste software. Om gelicentieerde programma's te hacken met als doel ze gratis te gebruiken, schrijven sommige hackers speciale software - "cracks".

Crack tegen legaliteit en veiligheid
Crack tegen legaliteit en veiligheid

De overgrote meerderheid van serieuze programma's van 's werelds toonaangevende softwaregiganten wordt aan gebruikers geleverd voor geld, en vaker wel dan niet voor aanzienlijke. Dit geldt voor besturingssystemen van Microsoft, databasesoftware van Oracle, tal van ontwikkelingen van Adobe en vele anderen. Er is ook een alternatief, gratis software, en het is soms niet minder functioneel dan commerciële tegenhangers. Maar er zijn niet zo veel van dergelijke software, gedistribueerd onder de GNU-licentie en tegelijkertijd uitstekende functionaliteit biedend. Dit is een open source Open Office-project, een volledig uitgeruste grafische GIMP-editor die de beroemde Photoshop evenaart, en nog een paar andere goede dingen. Er zijn ook nogal wat interessante kleine programma's die gratis worden verspreid.

Gebruik gratis software of betaal

Een ander zeer interessant type commerciële software is shareware. Dit is -

• shareware-versies, door computerwetenschappers gewoon "bloomers" genoemd;

• hele softwarepakketten zoals Microsoft Office, die, net als 'harempants', proefversies zijn van 'probeer en koop'-software die slechts voor een bepaalde tijd werken;

• programma's die slechts beperkte functies bieden zonder de volledige versie aan te schaffen.

Natuurlijk is commerciële software in het algemeen veel functioneler dan gratis tegenhangers. Maar als de gebruiker tevreden is met de gratis functionaliteit, hoeft het geld niet te worden uitgegeven. Professionele ontwerpers, fotografen, muzikanten, videografen zullen echter niet genoeg van dergelijke functionaliteit hebben, dus zullen ze "monsters" zoals Adobe's Photoshop, Premiere of InDesign moeten kopen. En zulke pakketten kosten veel geld.

Is het mogelijk om gratis commerciële programma's te gebruiken?

Alle commerciële software kan gratis worden gebruikt. Er zijn hier twee opties. De eerste is volledig legaal en vertegenwoordigt het gebruik van proefversies voor een bepaalde periode. U kunt deze versie downloaden van de officiële website van de fabrikant. Nadat de proefperiode is afgelopen, stopt de software met werken en biedt tegen betaling aan om verder te werken met de code die op de website van de fabrikant is ontvangen.

De tweede manier om commerciële software gratis te gebruiken is illegaal. Om dit te doen, kunt u een programma downloaden dat is gehackt door eersteklas specialisten die hun intellect gebruiken om illegale acties op een van de "varezniki" -sites te plegen. We herhalen dat deze methode illegaal is en daarom kan worden vervolgd.

Hoe programma's worden gehackt of Niet ver van problemen

De meeste proefversies van de software, om volledige functionaliteit te krijgen, vereisen dat u de ontgrendelingscode invoert die u op de website van de fabrikant hebt ontvangen nadat u voor de volledige versie in een speciaal veld hebt betaald. Hackers, of liever crackers, ontleden de programmacode, herschrijven iets en, het interessantste, schrijven kleine programma's die cracks of cracks worden genoemd - van Engels naar crack, of patches. Nadat u zo'n voorbereid programma met een scheur in de kit hebt verkregen, kunt u de volledige versie van de dure software gratis gebruiken. Maar:

• het gebruik van gekraakte software is illegaal en dreigt met zeer grote problemen;

• interferentie met de broncode van het programma zal zeker de functionaliteit aantasten - veel van de door de ontwikkelaars geboden functies blijven niet gerealiseerd;

• de cracker kan alles in de programmacode inbedden - tot virussen en spyware die uw vertrouwelijke gegevens kunnen stelen en overdragen aan de eigenaar.

Gebruik daarom geen gehackte programma's. En probeer geen cracks en patches op het web te vinden om ze te gebruiken voor cracking. Het is beter om gratis analogen te gebruiken of de software te kopen die je nodig hebt. Dit wordt uiteindelijk goedkoper.

Aanbevolen: