Hoe De Kwaliteit Van Een Foto Te Verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Kwaliteit Van Een Foto Te Verminderen
Hoe De Kwaliteit Van Een Foto Te Verminderen

Video: Hoe De Kwaliteit Van Een Foto Te Verminderen

Video: Hoe De Kwaliteit Van Een Foto Te Verminderen
Video: resolutie wijzigen foto lage kwaliteit 2024, April
Anonim

Soms moet u een groot aantal foto's van de ene computer naar de andere overbrengen. Als deze foto's in zeer goede kwaliteit zijn genomen, zullen hun afmetingen en gewicht erg groot zijn. Dit kan tot enige overlast leiden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat niet alle foto's gewoon op een flashstation of schijf passen. Uit deze situatie komen is eenvoudig. We moeten de kwaliteit en het formaat van foto's verminderen

Kwaliteit verminderen
Kwaliteit verminderen

Noodzakelijk

  • - foto's
  • - Microsoft fotobeheer

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de kwaliteit van afbeeldingen te verminderen. Laten we eens kijken naar de eenvoudigste. Kopieer eerst alle verkleinde foto's naar een aparte map, noem het "verkleinde kopieën". Het is erg handig als er foto's van gemiddelde kwaliteit zijn om te uploaden naar internet en over te zetten naar een USB-flashstation naar een naburige computer. Maar tegelijkertijd moeten er afbeeldingen zijn van de originele formaten, die u nodig heeft als u besluit ze op papier af te drukken.

Foto's kopiëren
Foto's kopiëren

Stap 2

Open nu de map "thumbnails" en begin de kwaliteit daadwerkelijk te verminderen. Klik met de rechtermuisknop op de eerste foto en selecteer "openen met → Microsoft picture manager". Dit is een standaard ingebouwd programma en staat meestal op elke computer.

Stap 3

Klik in het bovenste menu op Afbeeldingen wijzigen. Rechts van de foto verschijnt een veld waarin je kunt kiezen wat je precies gaat veranderen. Selecteer de onderste regel "Afbeeldingen comprimeren".

Kiezen wat we gaan veranderen
Kiezen wat we gaan veranderen

Stap 4

Compressie-opties verschijnen in dezelfde rechtermarge. De meest optimale is voor documenten. Als u ervoor kiest, wordt uw foto gecomprimeerd en aangepast aan 1024x768 pixels. U ziet ook een waarschuwing net eronder dat de afbeelding niet geschikt is voor afdrukken van fotokwaliteit. Maar het is best geschikt om met vrienden op een computerscherm te bekijken. Dus onder de lijn is het gewicht van de foto voor compressie en na compressie. Het verschil is, zoals je ziet, groot. Klik OK.

De parameters van wijzigingen specificeren
De parameters van wijzigingen specificeren

Stap 5

Ga dan naar de volgende foto door op het pijltje onder de foto te klikken. Voer dezelfde handelingen uit als bij de vorige foto. En zo verwerken we stap voor stap alle foto's. Als u klaar bent, klikt u op "Bestand - Alles opslaan". Het programma kan nu worden afgesloten. De kwaliteit van de foto's neemt af.

Aanbevolen: