Hoe Het Videoformaat Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Videoformaat Te Verkleinen
Hoe Het Videoformaat Te Verkleinen

Video: Hoe Het Videoformaat Te Verkleinen

Video: Hoe Het Videoformaat Te Verkleinen
Video: How to Shrink a Video File Size Without Losing Quality 2024, Mei
Anonim

Video vastgelegd met een digitale camera of gekopieerd van een originele dvd of BlueRay-schijf is altijd groot genoeg. In deze vorm is het onhandig om het naar het internet te uploaden, het op media op te nemen of het op welke manier dan ook te verzenden. De grootte van de video kan echter worden verkleind met behulp van speciale conversiesoftware.

Hoe het videoformaat te verkleinen
Hoe het videoformaat te verkleinen

instructies:

Stap 1

Installeer videoconversiesoftware op uw computer. Laat u bij het kiezen ervan leiden door uw eigen videobehoeften. Als u bijvoorbeeld professioneel bezig bent met het opnemen en verwerken van digitale video in grote volumes, is het beter om betaalde softwareoplossingen te gebruiken om deze te converteren. Als u de video van tijd tot tijd moet verkleinen, download dan een gratis programma voor deze doeleinden. Een van deze programma's is Any Video Converter. Om het te downloaden, volg de link https://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, start u het en begint u de video te verkleinen

Stap 2

Laad het videobestand dat u wilt verkleinen in het programma. Om dit te doen, klikt u op de knop "Video toevoegen" en geeft u in het geopende bestandsbeheervenster het pad naar de gewenste video op. Wanneer het downloaden is voltooid, wordt in het programmavenster korte informatie over dit bestand weergegeven (naam, duur, formaat en aantal frames per seconde).

Stap 3

Selecteer de gedownloade video met een muisklik en stel vervolgens de opties in voor het uiteindelijke bestand dat de conversieprocedure heeft doorstaan. Stel rechts in het hoofdvenster van het programma de gewenste afbeeldingsgrootte, videobitsnelheid en het aantal frames per seconde in. Stel daarnaast vergelijkbare opties in voor de audiotrack van het mediabestand. Om video te verminderen, moeten deze waarden lager zijn dan het originele bestand. Als u ze ongewijzigd wilt laten, selecteert u een andere videocodec uit de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van het programma. Deze lijst bevat videocodecs die zijn geoptimaliseerd voor weergave op het scherm van een mobiele telefoon, op internet en op consumentenspelers. Na het installeren van de opties en het kiezen van de codec, ontdek het verwachte formaat van het uiteindelijke bestand, zorg ervoor dat het kleiner is dan het origineel en start de conversieprocedure.

Stap 4

Selecteer de doelmap waar de miniatuurvideo wordt opgeslagen en klik vervolgens op de knop "Coderen". Na een tijdje verschijnt er een kleinere video in de geselecteerde map. Afhankelijk van de geselecteerde codec en opties, kan de nieuwe video visueel kleiner en van lagere kwaliteit zijn, of praktisch niet verschillen van het originele bestand.

Aanbevolen: