Een Video Invoegen In Een Afbeelding

Inhoudsopgave:

Een Video Invoegen In Een Afbeelding
Een Video Invoegen In Een Afbeelding

Video: Een Video Invoegen In Een Afbeelding

Video: Een Video Invoegen In Een Afbeelding
Video: Foto's in je video monteren | Zo doe je dat! | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Een van de makkelijke manieren om een decoratief kader aan uw video toe te voegen, is door de video in de afbeelding in te voegen. Deze truc kan worden gedaan met een bewerkingsprogramma dat met meerdere videotracks en maskers kan werken.

Een video invoegen in een afbeelding
Een video invoegen in een afbeelding

Noodzakelijk

  • - After Effects-programma;
  • - filmpje;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad de video die u in de afbeelding wilt invoegen in After Effects met behulp van de optie Bestand in de groep Importeren van het menu Bestand. Importeer de afbeelding op dezelfde manier. Sleep met de muis bestanden één voor één van het Project-palet naar het Tijdlijn-palet.

Stap 2

Standaard zijn de lineaire afmetingen van een frame in een compositie afhankelijk van de afmetingen van het beeldmateriaal dat is toegevoegd aan de tijdlijn waarmee de compositie is gemaakt. Om de parameters van de video die na verwerking zal verschijnen te wijzigen, gebruikt u de optie Compositie-instellingen in het menu Compositie, voegt u de framebreedte in pixels in het veld Breedte in, de hoogte in het veld Hoogte en de duur in uren, minuten, seconden en frames in het veld Duur.

Stap 3

Als u een video wilt laten afspelen in een rechthoekig venster over de geselecteerde afbeelding, plaatst u de afbeeldingslaag onder de videolaag. Open de parameters van de laag met de clip door op de pijl links van de bestandsnaam te klikken. Vouw op dezelfde manier het item Transformeren uit en verlaag de waarde van de parameter Schaal. Als de afbeelding die als achtergrond is geselecteerd even groot is als het videoframe of groter is, ziet u fragmenten van de afbeelding die de verkleinde clip omkaderen.

Stap 4

Standaard wordt de video gecentreerd in de achtergrondafbeelding. Als u het moet verplaatsen, past u de parameters in het veld Positie aan. Als u de x-waarde wijzigt, krijgt u een horizontale verschuiving van de clip. Door de y-waarde aan te passen, verplaatst u de clip verticaal.

Stap 5

Frames die de video gedeeltelijk overlappen, worden vaak gebruikt om begroetingsclips te ontwerpen. Plaats voor dit effect de afbeelding op de bovenste laag. Met de Pen-tool ingeschakeld, beperk je het gebied van de afbeelding dat transparant zal zijn. Na het opslaan van het definitieve bestand zal op deze plaats een clip zichtbaar zijn. Vouw de parameters van de afbeeldingslaag uit, vouw het item Masker uit en verander de maskermodus van Toevoegen naar Aftrekken.

Stap 6

Indien nodig kunt u de randen van het masker veren om een vloeiende overgang tussen de video en het vaste frame te creëren. Verhoog hiervoor de waarde van de Feather-parameter in de maskerinstellingen.

Stap 7

Als de afbeelding waarin u de video invoegt een png- of psd-frame is met een transparant gebied, importeert u de afbeelding in de video-editor, plaatst u deze op de tijdlijn boven op de videolaag en past u de grootte van de afbeelding aan.

Stap 8

Om de clip die in de afbeelding is ingevoegd op te slaan, gebruikt u de optie Toevoegen aan weergavewachtrij in het menu Compositie. Het opslaan van de video begint nadat u op de Render-knop hebt geklikt.

Aanbevolen: