Lettertypen Bekijken

Inhoudsopgave:

Lettertypen Bekijken
Lettertypen Bekijken

Video: Lettertypen Bekijken

Video: Lettertypen Bekijken
Video: Gratis lettertypen bij FontSpace 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft de mogelijkheid om extra lettertypen te installeren die van internet kunnen worden gedownload. Om ze in documenten en afbeeldingen te gebruiken, moet u een voorbeeld van het lettertype bekijken om het juiste lettertype te vinden.

Lettertypen bekijken
Lettertypen bekijken

instructies:

Stap 1

Gebruik de Fontonizer fontmanager. Het kan worden gebruikt om lettertypen te selecteren, een lettertype te kiezen voor het decoreren van huisfoto's, groeten en ansichtkaarten te maken. Selecteer de map met lettertypen en specificeer deze in de programma-instellingen.

Stap 2

Klik in de lijst aan de linkerkant op de naam van het lettertype, een voorbeeld van de tekst die in dit lettertype is geschreven, wordt weergegeven aan de rechterkant van het programmavenster. Sleep het geselecteerde lettertype met de muis naar de map "Favorieten". U kunt ook uw eigen map maken voor de lettertypeset. U kunt deze applicatie downloaden op de officiële website van de ontwikkelaars op www.fontonizer.com.

Stap 3

Ga naar de fonts in de map C: / Windows / Fonts, dubbelklik op de naam van het font. Er wordt een venster geopend waarin u een voorbeeld ziet van tekst die ermee is opgemaakt.

Stap 4

Open een nieuw document om het geïnstalleerde lettertype in Microsoft Word te bekijken. Voer een willekeurige tekst in, selecteer deze en selecteer vervolgens het menu "Formaat" - "Lettertype". Selecteer in het dialoogvenster het gewenste lettertype en selecteer het uit de lijst. Een voorbeeld van tekst die met dit lettertype is opgemaakt, wordt onder in het venster weergegeven.

Stap 5

Volg deze stappen om een voorbeeld van het lettertype te bekijken in Microsoft Word 2007 en later. Open een nieuw document, voer een willekeurige tekst in. Markeer het. Ga naar het tabblad Start. Klik in de groep "Lettertype" op de pijl naast het veld met dezelfde naam, beweeg de muisaanwijzer over de lettertypen waarvan u een voorbeeld wilt bekijken.

Stap 6

Gebruik het programma Fontutilits om gedownloade lettertypen te bekijken. Voer de toepassing uit, het lettertypeselectievak toont een lijst met alle lettertypebestanden die op uw computer zijn geïnstalleerd. Ze zijn alfabetisch gerangschikt. Vink de vakjes aan naast de titels die u wilt bekijken. De staalviewer geeft tekst weer die is opgemaakt met de geselecteerde lettertypen.

Aanbevolen: