De Randen Van Een Foto Donkerder Maken

Inhoudsopgave:

De Randen Van Een Foto Donkerder Maken
De Randen Van Een Foto Donkerder Maken

Video: De Randen Van Een Foto Donkerder Maken

Video: De Randen Van Een Foto Donkerder Maken
Video: een gedeelte van de foto donkerder maken 2024, Mei
Anonim

Het effect van het donkerder maken van de randen van een foto is op dit moment erg populair - het ziet er indrukwekkend uit en is zeer geschikt voor het maken van verschillende stijlen van fotografie, bijvoorbeeld voor het maken van een antieke foto.

De randen van een foto donkerder maken
De randen van een foto donkerder maken

instructies:

Stap 1

Open eerst de foto die u wilt wijzigen in het programma. Selecteer hiervoor "Bestand" - "Openen" in het bovenste menu van het programma. Selecteer daarna het bestand met de foto die je nodig hebt en klik op "Openen".

Stap 2

Ga nu direct aan de slag met fotografie. Om de randen donkerder te maken, maakt u een nieuwe laag ("Laag" - "Nieuwe laag"). Vul de laag met zwart met behulp van de Paint Bucket Tool (de verfemmer in de werkbalk). Je kunt de achtergrond ook vullen met een andere kleur, afhankelijk van welke tint je wilt krijgen. Om het effect van bijvoorbeeld een oude foto te creëren, is het beter om warme tinten donkerbruin te gebruiken.

Stap 3

Nu moet je het gebied van de foto selecteren dat licht blijft. Selecteer het "Rechthoekig selectiekader" (vierkant op de werkbalk). Stel het op de bovenste werkbalk in op 50 px. (als uw afbeelding groot is, stelt u deze parameter in op een hogere waarde). Teken een rechthoek op de zwarte laag. De rechthoek moet dat deel van de afbeelding bevatten dat niet donkerder wordt.

Stap 4

Voor nu, druk gewoon op Verwijderen. Je schaduw is klaar. Je kunt het ook rijker maken of andersom. Verplaats hiervoor de hendel "Dekking" van de laag.

Stap 5

Voeg nu de twee afbeeldingslagen samen tot één. Dit kan worden gedaan met de sneltoets Ctrl + E (zorg ervoor dat u de Latijnse toetsenbordindeling hebt ingeschakeld) of met de menuopdracht "Layer" - "Merge down".

Stap 6

Sla je afbeelding op. Ga hiervoor naar "Bestand" - "Opslaan als …". Selecteer de map waarin u de afbeelding wilt opslaan. Zorg ervoor dat de foto in jpg-formaat is opgeslagen. Geef de afbeelding een naam en klik op "Opslaan".

Aanbevolen: