Schakelen Tussen Tabbladen

Inhoudsopgave:

Schakelen Tussen Tabbladen
Schakelen Tussen Tabbladen

Video: Schakelen Tussen Tabbladen

Video: Schakelen Tussen Tabbladen
Video: Wisselen tussen tabbladen in Safari 2024, Mei
Anonim

Nu is het moeilijk om een moderne persoon te vinden die niet bekend is met internet. Vaak werkt een standaardgebruiker in meer dan één browser en bekijkt hij meer dan een dozijn pagina's tegelijk. Browserontwikkelaars hebben het surfen op internet gemakkelijker gemaakt en een gemakkelijke manier geboden om tussen tabbladen te schakelen zonder een muis te gebruiken.

Schakelen tussen tabbladen
Schakelen tussen tabbladen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - toetsenbord;
  • - browser.

instructies:

Stap 1

In elke browser wordt de functie van schakelen tussen tabbladen geïmplementeerd door de combinatie van de toetsen "Ctrl" + "Tab" op het toetsenbord. Door op deze knoppen te drukken, doorloopt u consequent alle tabbladen van dergelijke browsers: Opera, Google Chrome, Mozilla en Explorer. In de Google Chrome-browser zijn de bedieningsopties aanzienlijk uitgebreid. Het hangt allemaal af van welke browser u op uw computer hebt geïnstalleerd.

Stap 2

Om naar een specifiek tabblad te gaan, gebruikt u de toetsencombinatie "Ctrl" + 1 … 9 (cijfers van één tot negen). Dienovereenkomstig kunt u na de negende volgorde niet overschakelen naar tabbladen. Maar aan de andere kant, als er twee dozijn tabbladen zijn, is het moeilijker om hun serienummer te bepalen. In dit geval moet u standaard computermuistools gebruiken.

Stap 3

Om naar het volgende tabblad in de volgorde te gaan, gebruikt u de toetsencombinatie "Ctrl" + "PageDown" of "Ctrl" + "Tab". Deze variëteit is gemaakt voor het gemak, omdat de handige toetsencombinatie op verschillende toetsenborden kan verschillen. Niet alle laptops implementeren bijvoorbeeld handig de PageUp- en PageDown-toetsen, dus de ontwikkelaars hebben de sneltoets iets opnieuw ontworpen, zodat geen enkele computergebruiker problemen zal ondervinden.

Stap 4

Om naar het vorige tabblad te gaan, gebruikt u de toetsencombinatie "Ctrl" + "PageUp" of "Ctrl" + "Shift" + "Tab". Wees voorzichtig, want de combinatie "Ctrl" + "Shift" verandert de taallay-out op sommige computers. U kunt de toetsenbordindeling wijzigen in een combinatie van andere sneltoetsen om niet in de war te raken wanneer u met een computer werkt.

Stap 5

Het is ook mogelijk om verschillende browser-add-ons op internet te vinden die de controle over programma's verbeteren. Dit zijn digitale tab-switching, ingebouwde vertaler en meer. Het hangt allemaal alleen af van uw behoeften en computervaardigheden.

Aanbevolen: