Hoe Maak Je Meerdere Foto's Van één Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Meerdere Foto's Van één Foto
Hoe Maak Je Meerdere Foto's Van één Foto

Video: Hoe Maak Je Meerdere Foto's Van één Foto

Video: Hoe Maak Je Meerdere Foto's Van één Foto
Video: Meerdere Foto's Samenvoegen in Photoshop. 2024, April
Anonim

Met moderne digitale camera's kunt u foto's maken met een hoge resolutie. Tegelijkertijd is de detaillering van kleine objecten van brede opnames en groepsfoto's erg hoog. In sommige gevallen maakt dit het mogelijk om meerdere afbeeldingen van één foto te maken, waardoor de meest succesvolle delen ervan worden benadrukt in onafhankelijke fotocomposities.

Hoe maak je meerdere foto's van één foto
Hoe maak je meerdere foto's van één foto

Noodzakelijk

Gratis GIMP grafische editor beschikbaar om te downloaden op gimp.org

instructies:

Stap 1

Open de foto in de GIMP-editor. Selecteer in het hoofdtoepassingsmenu de items "Bestand", "Open …" of druk op Ctrl + O. Ga in het dialoogvenster voor bestandsselectie naar de map met de afbeelding, selecteer deze en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Stel de juiste schaal in voor het weergeven van de foto. Selecteer de menu-items "Weergave", "Schaal", en vervolgens - de gewenste schaal.

Stap 3

Selecteer een deel van de afbeelding. Selecteer het gereedschap Rechthoekige selectie. Om een gereedschap te selecteren, klikt u op de overeenkomstige knop op de werkbalk of selecteert u achtereenvolgens de items "Extra", "Selectie", "Rechthoekige selectie" in het menu. U kunt ook op de toets R. Verplaats de muiscursor ergens in de afbeelding. Klik en houd de linkermuisknop ingedrukt. Beweeg de cursor over de afbeelding door het frame dat verschijnt uit te rekken. Laat de muisknop los. Pas het selectiegebied aan door de randen en hoeken te verplaatsen met de methode slepen en neerzetten.

Stap 4

Kopieer de selectie naar het klembord. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + C, of selecteer "Bewerken", "Kopiëren" in het menu.

Stap 5

Maak een nieuwe afbeelding vanaf het klembord. Selecteer "Bestand", "Nieuw", "Van klembord" in het menu of druk op Shift + Ctrl + V. Er wordt een nieuw GIMP-venster gemaakt. Er wordt een fragment weergegeven van de originele foto die eerder naar het klembord is gekopieerd.

Stap 6

Sla de gemaakte afbeelding op. Druk op de toetscombinatie Ctrl + S, of kies uit het menu "Bestand" en "Opslaan". Geef in het dialoogvenster dat verschijnt de naam en het pad op om het bestand op te slaan, evenals de indeling. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 7

Maak nog wat foto's van de originele afbeelding. Herhaal stap 3-6 en markeer nieuwe gebieden. Bewaar delen van de originele foto onder verschillende namen.

Aanbevolen: