Hoe Maak Je Een Clip Op Een Gewone Thuiscomputer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Clip Op Een Gewone Thuiscomputer
Hoe Maak Je Een Clip Op Een Gewone Thuiscomputer

Video: Hoe Maak Je Een Clip Op Een Gewone Thuiscomputer

Video: Hoe Maak Je Een Clip Op Een Gewone Thuiscomputer
Video: Zo maak je een SCHERMOPNAME | op Computer of Telefoon | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Met een thuiscomputer kun je tegenwoordig veel beroepen beheersen. Je kunt jezelf uitproberen op het gebied van schrijven, gebouwen ontwerpen, muziek en films maken. U kunt een vriend of familielid bijvoorbeeld een videoclip geven, die u ook kunt bewerken zonder uw huis te verlaten.

Hoe maak je een clip op een gewone thuiscomputer
Hoe maak je een clip op een gewone thuiscomputer

instructies:

Stap 1

Eerst moet je beslissen over het idee van de video, met zijn plot. In het ideale geval wilt u het script op basis waarvan u de clip gaat maken. Ter inspiratie kunt u op internet bestaande video's over uw onderwerp bekijken. U zult zeker enkele goede ideeën accepteren om uw idee uit te voeren.

Stap 2

Verzamel dan zoveel mogelijk video. Hier kunnen ook foto's worden geplaatst. Natuurlijk moeten alle elementen van de toekomstige clip in digitale vorm zijn.

Stap 3

Tegenwoordig zijn er veel mediabestandsindelingen, die niet allemaal in uw bewerkingssoftware kunnen worden gelezen. Daarom is het wenselijk dat het geluid in mp3- of wav-formaat is, video in mpeg-formaat (1, 2 of 4), foto's en afbeeldingen in jpeg-formaat, aangezien dit de meest voorkomende formaten zijn die in een clip kunnen worden opgenomen.

Stap 4

Videobewerkingsprogramma's verschillen weinig in hun reeks functies en zijn in de regel uitgerust met een intuïtieve interface. De meest populaire zijn: Windows Movie Maker, Sony Vegas, Pinnacle Studio, Adobe Premiere, Final Cut, Nero Vision.

Stap 5

Het standaardprogramma, meestal vooraf geïnstalleerd of gratis te downloaden van de Microsoft-website, is Windows Movie Maker. Daarom, als je wordt geconfronteerd met de taak om een video op te zetten, niet voor een internationale wedstrijd, maar voor het bekijken van gezinnen, is dit programma heel geschikt.

Stap 6

Start Windows Movie Maker vanuit het menu Start op het tabblad Alle programma's. Standaard zal Movie Maker een nieuw project maken. Voeg mediabestanden toe met de opdracht "Toevoegen" (Importeren) uit het menu. Breng de bestanden die in de clip moeten worden ingevoegd over naar de bewerkingstijdlijn, die zich hieronder in het werkvenster van het programma bevindt.

Stap 7

Selecteer in het juiste veld een effect, overgang of titels (bijschrift) indien nodig en voeg ze toe aan de tijdlijn. Het is wenselijk dat de visuele sequentie in duur samenvalt met het audiospoor. Als de video langer is, verkort deze dan of voeg audio toe, en doe hetzelfde als de audio langer is.

Stap 8

Selecteer het menu "Verzenden" (Opslaan / Publiceren / Exporteren) en vervolgens "Opslaan op computer". Specificeer een van de harde schijven en opties voor het opslaan van uw clip. Voor beginners is er een vereenvoudigd veld waarin het voldoende is om een kwaliteitsparameter te selecteren (goed, gemiddeld, minimum).

Aanbevolen: