Geheugensticks Installeren

Inhoudsopgave:

Geheugensticks Installeren
Geheugensticks Installeren

Video: Geheugensticks Installeren

Video: Geheugensticks Installeren
Video: USB 3.0 Geheugenstick test (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Elk onderdeel van de computer kan zelf worden aangesloten. En het vereist geen speciale kennis van pc-architectuur. Als u besluit uw pc te upgraden door het RAM-geheugen te vergroten, is het helemaal niet nodig om de systeemeenheid naar de computersalon te brengen. U kunt de geheugenbalk zelf installeren. Dit bespaart u zowel tijd als mogelijk geld. Omdat niet elke winkel vrij is om pc-componenten te installeren, zelfs als je er een onderdeel van hebt gekocht.

Geheugensticks installeren
Geheugensticks installeren

Noodzakelijk

Computer, RAM, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact. Draai de bevestigingsschroeven los en verwijder het deksel van de systeemeenheid. Zoek nu de RAM-modulesleuven op het moederbord. Ze zijn gemakkelijk te vinden, er is een DDR-inscriptie naast de slots voor het RAM-geheugen.

Stap 2

Kijk eens goed naar de DDR-slots. Elke sleuf is aan beide zijden voorzien van vergrendelingen. Voordat u begint met het installeren van de RAM-strips, moet u deze vergrendelingen openen. Pak hiervoor de houder vast en trek deze voorzichtig naar beneden. Nu ze open zijn, kunt u geheugenmodules installeren.

Stap 3

Er is een kleine richel in het midden van elk RAM-slot. Op zijn beurt is er een inkeping op elke geheugenstrip. Afhankelijk van het type geheugen kunnen er meerdere van dergelijke gaten zijn. Lijn deze uit met het lipje op de DDR-sleuf en plaats de geheugenmodule in de sleuf. Druk licht op de geheugenstrips om ze op hun plaats te vergrendelen wanneer ze in de sleuf zitten. Als je een klik hoort, betekent dit dat de clips van de geheugenstrips hebben gewerkt en dat het geheugen vastzit in het DDR-slot.

Stap 4

Nu moet u de werking van het RAM-geheugen controleren. Sluit de computer aan op de voeding, maar sluit het deksel van de systeemeenheid niet. Zet uw pc aan. Wacht tot het besturingssysteem is geladen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Nu kunt u de hoeveelheid RAM op uw computer zien. Als het systeem de benodigde hoeveelheid aangeeft, dan heb je de geheugenstick correct aangesloten. Schakel nu uw pc uit en sluit het deksel van de systeemeenheid.

Stap 5

Als de totale hoeveelheid RAM na het installeren van een nieuwe strip 4 gigabyte zou moeten zijn en het systeem 3, 25 aangeeft, is dit geen storing. Dit betekent dat je een 32-bits besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Deze besturingssystemen ondersteunen maximaal 4 GB RAM. En als slechts 4 GB is geïnstalleerd, wordt het RAM weergegeven, rekening houdend met het feit dat het systeem het al voor zijn behoeften gebruikt.

Aanbevolen: