Antivirusbescherming Inschakelen

Inhoudsopgave:

Antivirusbescherming Inschakelen
Antivirusbescherming Inschakelen

Video: Antivirusbescherming Inschakelen

Video: Antivirusbescherming Inschakelen
Video: How to Disable or Enable Windows Defender on Windows 10 2024, April
Anonim

Een computer die niet wordt beschermd door antivirus- en firewallsoftware is erg kwetsbaar voor aanvallen van hackers. Voor een betrouwbare bescherming tegen virussen en Trojaanse paarden is het niet alleen nodig om de juiste software te installeren, maar ook om deze correct te configureren.

Antivirusbescherming inschakelen
Antivirusbescherming inschakelen

instructies:

Stap 1

Controleer eerst of de firewall (firewall) is ingeschakeld. Open hiervoor: "Start - Configuratiescherm - Windows Firewall". Als de firewall is uitgeschakeld, selecteert u Inschakelen. Houd er rekening mee dat de ingebouwde Windows-firewall niet betrouwbaar genoeg is, dus het is beter om een firewall van derden te installeren.

Stap 2

Het Windows-besturingssysteem heeft geen eigen ingebouwde antivirussoftware, dus u moet deze installeren. De meest populaire zijn antivirusprogramma's zoals Dr. Web, Avira, Kaspersky Anti-Virus, Panda, ESET NOD32. U kunt deze programma's downloaden op de websites van de fabrikanten.

Stap 3

Het handigst voor de gebruiker zijn programma's die de functies van antivirus en firewall combineren - bijvoorbeeld Dr. Web Security Space of Kaspersky Internet Security. Kies de eerste als je rustig wilt werken, zonder na te denken over de instellingen en zonder om kleine redenen afgeleid te worden door verschillende herinneringen van het antivirusprogramma. De tweede is meer geschikt voor degenen die liever alles zelf aanpassen.

Stap 4

De meeste antivirusprogramma's hebben licentiesleutels nodig om te werken, u kunt deze kopen op de websites van de fabrikanten. Er zijn ook gratis demo's beschikbaar om de effectiviteit van het antivirusprogramma en de bruikbaarheid ervan te testen.

Stap 5

Zorg ervoor dat u na het installeren van het antivirusprogramma de automatische updates van de antivirusdatabases configureert. In dit geval is uw computer het meest volledig beschermd. Onthoud dat u niet tegelijkertijd twee antivirusprogramma's op een computer kunt installeren - bijvoorbeeld Dr. Web en Kaspersky Anti-Virus.

Stap 6

Zelfs een geïnstalleerd antivirusprogramma met dagelijks bijgewerkte databases garandeert geen 100% bescherming tegen virussen en Trojaanse paarden. Controleer daarom van tijd tot tijd uw computer met extra hulpprogramma's, bijvoorbeeld het programma AnVir Task Manager. Hiermee kunt u alle processen zien die in het systeem worden uitgevoerd, gemakkelijk bestanden van actieve programma's en sleutels voor hun autorun vinden, met zijn hulp kunt u de huidige internetverbindingen controleren.

Stap 7

Hoe goed uw computer ook is beveiligd, er bestaat altijd de mogelijkheid om vertrouwelijke gegevens te verliezen. Bewaar belangrijke gegevens daarom niet in leesbare tekst, het is beter om deze in een archief te verpakken en er een wachtwoord op in te stellen. Sla wachtwoorden van uw accounts niet op in browsers, voer ze in via het toetsenbord.

Stap 8

Gebruik geen bankkaarten met grote bedragen voor aankopen op internet, koop hiervoor een aparte kaart of gebruik een virtuele. Download of voer geen verdachte bestanden uit, volg geen links in brieven van mensen die u niet kent. Het volgen van deze eenvoudige beveiligingsmaatregelen helpt u net zo goed als het installeren van de beste antivirussoftware.

Aanbevolen: