Een Afbeelding Slepen En Neerzetten In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Slepen En Neerzetten In Photoshop
Een Afbeelding Slepen En Neerzetten In Photoshop

Video: Een Afbeelding Slepen En Neerzetten In Photoshop

Video: Een Afbeelding Slepen En Neerzetten In Photoshop
Video: Photoshop - afbeelding invoegen 2024, April
Anonim

Het slepen van objecten van de ene plaats naar de andere is een van de basiselementen van het werken in Photoshop. Het is niet moeilijk om het onder de knie te krijgen, want dit impliceert manipulatie met slechts één tool en een paar knoppen, maar eerst moet je weten waar ze zijn.

Een afbeelding slepen en neerzetten in Photoshop
Een afbeelding slepen en neerzetten in Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop (de auteur gebruikt de Russische versie van CS5) en open twee willekeurige afbeeldingen: "Bestand"> "Openen"> selecteer de vereiste bestanden> "Openen".

Stap 2

Om het gemakkelijker te maken om een afbeelding of een deel ervan van de ene plaats naar de andere te slepen, kunt u op verschillende manieren vensters met afbeeldingen plaatsen. Klik in het hoofdmenu op Venster en vervolgens op Schikken. In het menu dat verschijnt, ziet u drie opties:

1. "Cascade" - de afbeeldingen worden zo achter elkaar gerangschikt dat de gebruiker de namen kan lezen en op de afbeeldingen erachter kan klikken. Toegang tot deze optie is niet beschikbaar als afbeeldingen zich al in de derde methode bevinden - op tabbladen. 2. "Mozaïek" - elke afbeelding neemt dezelfde plaats in op de werkruimte. 3. "Alles op tabbladen combineren" - alle afbeeldingen worden in één venster ingesloten en de verplaatsing tussen de tabbladen wordt uitgevoerd via de tabbladen.

Stap 3

Selecteer Verplaatsen op de werkbalk. Het bevindt zich helemaal bovenaan en heeft een pijl en een kruispictogram. Klik op de afbeelding (waar dan ook) met de linkermuisknop en verplaats deze naar een andere met behulp van de "drag-n-drop"-methode.

Stap 4

Als de afbeeldingen trapsgewijs zijn (eerste optie), zorg er dan voor dat de afbeelding die u gaat slepen de bestemming niet verdoezelt. Als u hindert, verplaats dan de ramen zodat ten minste de rand van de tweede afbeelding zichtbaar is.

Stap 5

Als alle afbeeldingen in één venster staan (de derde optie), dan is het niet nodig om ze op een andere manier te slepen en neer te zetten. Verplaats de afbeelding eerst naar het tabblad van de uiteindelijke afbeelding en wanneer deze is geactiveerd, naar de afbeelding zelf.

Stap 6

Om niet de hele afbeelding te verplaatsen, maar slechts een deel, moet deze eerst worden uitgesneden. Gebruik hiervoor de gereedschappen Lasso, Rechthoekig selectiekader en Pen. Als u met de rechtermuisknop op elk van hen klikt, ziet u varianten van deze tools die u ook kunt gebruiken.

Aanbevolen: