Hoe Een Batchbestand Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Batchbestand Te Schrijven
Hoe Een Batchbestand Te Schrijven

Video: Hoe Een Batchbestand Te Schrijven

Video: Hoe Een Batchbestand Te Schrijven
Video: How to create a simple batch file | How to Write a Simple Batch File in Windows 2024, April
Anonim

Technische schrijvers (programmeurs) gebruiken vaak batchbestanden. Met hun hulp wordt het mogelijk om automatisch dezelfde taken uit te voeren, aangezien een specialist kan veel tijd verliezen.

Hoe een batchbestand te schrijven
Hoe een batchbestand te schrijven

instructies:

Stap 1

De opdrachtregel is afkomstig van het nog oudere besturingssysteem MS-DOS. Zelfs vandaag de dag, wanneer visueel ontworpen systemen met grote sprongen vooruit gaan, kun je het effect vinden van de aanwezigheid van tekstinvoer van opdrachten via de opdrachtregel. Sommige gebruikers beschouwen het MS-DOS-systeem als een erfenis, maar dit is helemaal niet het geval.

Stap 2

Om de opdrachtregel te starten, moet u op het menu "Start" klikken en het item "Uitvoeren" selecteren of op de toetscombinatie Win + R drukken. Ga in het geopende venster naar het lege veld en voer de opdracht cmd in, klik vervolgens op de "OK"-knop of de Enter-toets.

Stap 3

U ziet een opdrachtpromptvenster, zwart gekleurd. Houd er rekening mee dat alle acties die u in het batchbestand schrijft om in bat-indeling te starten, via dit hulpprogramma worden voltooid. In dit bestand moet u de vereiste opdrachten schrijven en er waarden aan toevoegen.

Stap 4

Om een eenvoudig batchbestand te maken, moet u de procedure volgen voor het maken van een standaard tekstdocument. Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte in de werkruimte van een map of bureaublad en selecteer de sectie "Maken" en klik vervolgens op het item "Tekstbestand". Wijzig de naam van het document in File.bat. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Openen met", in het venster dat verschijnt, selecteer een teksteditor.

Stap 5

Voer het programma uit, typ help en druk op Enter om een lijst met alle beschikbare opdrachtregelopdrachten te zien. Veel voorkomende commando's zijn MD, CD, enz. Het MD-commando wordt gebruikt om een directory aan te maken. Deze afkorting is een afkorting voor Make Directory. Met de opdracht CD kunt u door de mappen van de geselecteerde schijf navigeren.

Stap 6

Als voorbeeld kunt u het vrij eenvoudige MD-commando D: System dirname gebruiken. Sla het bestand op door op de sneltoets Ctrl + S te drukken en voer het uit. Navigeer naar station D, open vervolgens de systeemmap en bekijk een lijst met alle mappen. Als de in het bat-bestand gespecificeerde map bestaat, is de volgorde van acties in de juiste volgorde gevolgd.

Aanbevolen: