Kleur Aanpassen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Kleur Aanpassen Op Een Computer
Kleur Aanpassen Op Een Computer

Video: Kleur Aanpassen Op Een Computer

Video: Kleur Aanpassen Op Een Computer
Video: Windows 10 - kleuren aanpassen 2024, Maart
Anonim

Het kiezen van de verkeerde kleurinstellingen op de monitor kan interfereren met volwaardig werk op de computer, vooral als de gebruiker vaak bestanden moet openen die video of afbeeldingen bevatten. Er zijn verschillende manieren om de kleur op uw computer aan te passen.

Kleur aanpassen op een computer
Kleur aanpassen op een computer

instructies:

Stap 1

Onderzoek het bedieningspaneel van uw monitor. In de regel is de functie van de knoppen intuïtief. Selecteer via het menu de parameter Kleur en gebruik de pijltjestoetsen of toetsen aangegeven met cijfers in het menu om de optimale mate van kleurverzadiging te selecteren.

Stap 2

Voor LCD-monitoren is er een optie zoals "Kleurtemperatuur". Hiermee kunt u een van de manieren kiezen om kleuren weer te geven: warm, koel of aangepast. Als de instellingen op de monitor niet voldoende zijn, raadpleeg dan het bedieningspaneel van uw videokaart.

Stap 3

In dit geval wordt de NVidia-kaart als voorbeeld genomen. Open het bedieningspaneel van de videokaart door op het bijbehorende pictogram in het systeemvak op de taakbalk te klikken. Als het pictogram niet wordt weergegeven, gaat u naar het "Configuratiescherm" in het menu "Start" en configureert u de klassieke weergave met behulp van de regelknop "Overschakelen naar klassieke weergave" in het gebied van typische taken aan de linkerkant van het raam. Selecteer het pictogram van het NVIDIA-configuratiescherm.

Stap 4

Er wordt een nieuw venster geopend. Selecteer het gedeelte Weergave en het item Bureaubladkleurinstellingen aanpassen in het menu. Selecteer bovenaan het venster de monitor waarvan je de kleur wilt aanpassen (als je meerdere monitoren tegelijk gebruikt). Gebruik in de groep De volgende kleurinstellingen toepassen op het tabblad Schuifregelaars de schuifregelaars om de benodigde parameters aan te passen: helderheid, contrast, kleurengamma, enzovoort.

Stap 5

Let op: aan de rechterkant van het scherm bevindt zich een veld met referentieafbeeldingen. Wanneer het item "1" is gemarkeerd met een markering, wordt een liniaal van standaardkleuren weergegeven. Als u het item "2" of "3" markeert met een markering, verschijnen er in plaats van de liniaal kleurenfoto's, waarmee u visueel een idee kunt krijgen van hoe kleurenafbeeldingen eruit zullen zien bij bepaalde instellingen.

Stap 6

Er zijn ook vergelijkbare kleurinstellingen voor video's. Selecteer het gedeelte Video en het item Instellingen videokleur aanpassen. Op het tabblad Kleur en Gamma kunt u de weergave van kleuren aanpassen met behulp van de "schuifregelaars". Nadat u alle noodzakelijke wijzigingen hebt aangebracht, klikt u op de knop Toepassen en sluit u het venster.

Aanbevolen: