De Helderheid Van Een Foto Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Helderheid Van Een Foto Aanpassen
De Helderheid Van Een Foto Aanpassen

Video: De Helderheid Van Een Foto Aanpassen

Video: De Helderheid Van Een Foto Aanpassen
Video: Photoshop serie 4 Helderheid en contrast 2024, April
Anonim

In grafische editors is het mogelijk om onvoldoende heldere afbeeldingen het vereiste helderheidsniveau te geven. Een dergelijke functie is zowel beschikbaar in gespecialiseerde editors als Gimp, als in de gebruikelijke editors die vooraf in het systeem zijn geïnstalleerd.

Beeldhelderheid
Beeldhelderheid

Vaak zijn stilstaande beelden die met de camera zijn gemaakt niet helder genoeg. Om ze extra helderheid te geven, komen verschillende computergraphics-editors te hulp. Ook zijn er helderheidsinstellingen in de camera's zelf en mobiele telefoons, die worden gebruikt om foto's te maken.

Helderheid aanpassen in de grafische editor Gimp

Om de helderheid in de Gimp-editor aan te passen, moet je de afbeelding in dit programma openen en het item "Kleur" in het bovenste menu selecteren. En selecteer vervolgens "Helderheid-Contrast" in het vervolgkeuzemenu. De bovenste regel in het geopende venster past de helderheid aan. Hier moet u de schuifregelaar naar links of naar rechts verplaatsen. Als u de schuifregelaar naar links verplaatst, neemt de helderheid van het beeld af, terwijl u de schuifregelaar naar rechts verplaatst om de helderheid te verhogen.

U kunt de helderheidswaarde ook instellen in het vak rechts van de schuifregelaar. Positieve getallen voegen helderheid toe aan het beeld, terwijl negatieve getallen de helderheid verminderen.

U kunt de helderheid ook instellen via het venster "Niveaus". Dit venster wordt ook geopend vanuit het menu-item "Kleur". In het venster "Niveaus" moet u de bovenste schuifregelaar verplaatsen. Standaard staat het ergens in het midden. Als u de schuifregelaar naar links verplaatst, wordt de tekening lichter en naar rechts wordt deze donkerder.

Het Curve-venster is ook bedoeld om de helderheid te wijzigen. Hier zijn meer mogelijkheden, omdat je de curve op verschillende manieren kunt verplaatsen.

Helderheid aanpassen in Microsoft Office Picture Manager

Om de helderheid in dit programma aan te passen, moet u het paneel "Afbeeldingen wijzigen" openen in het hoofdmenu. Het paneel verschijnt aan de rechterkant van het programmavenster. Selecteer in het submenu "Wijzigen met de volgende tools" de optie "Helderheid en contrast". Net als in Gimp moet je de bovenste schuifregelaar naar links of rechts verplaatsen. U kunt ook een numeriek helderheidsniveau invoeren in het vak aan de rechterkant.

In Microsoft Office Picture Manager kunt u ook automatische helderheidsselectie gebruiken. Klik hiervoor in het paneel "Helderheid en contrast" op "Helderheid aanpassen". Het programma selecteert zelf de optimale helderheid voor een bepaald fotobeeld.

U kunt ook het deelvenster Helderheid en contrast gebruiken om de helderheid van de middentonen in het submenu Meer opties aan te passen.

De helderheid aanpassen voordat u gaat fotograferen

De helderheid kan worden aangepast in het apparaat zelf of de telefoon voordat u een foto maakt. Ga hiervoor naar het cameravenster en zoek daar de helderheidsinstellingen. Meestal is dit weer een slider die naar boven en beneden of links en rechts moet worden bewogen. In plaats van 'Helderheid' zou de naam van de instelling 'Belichting' kunnen zijn.

Aanbevolen: