Een Opstartbare Linux USB-stick Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Linux USB-stick Maken
Een Opstartbare Linux USB-stick Maken

Video: Een Opstartbare Linux USB-stick Maken

Video: Een Opstartbare Linux USB-stick Maken
Video: How to Make Ubuntu 20.04 Bootable USB Drive 2024, April
Anonim

Opstartbare systeemschijven hebben zichzelf vele jaren geleden bewezen, maar de tijd verstrijkt en de vooruitgang staat niet stil. Schijven zijn vervangen door compactere en duurzamere apparaten - flash-media. Door een image van de installatieschijf naar een USB-flashstation te schrijven, kunt u niet alleen het systeem op de harde schijf van uw computer installeren, maar ook controleren of de aangeschafte computer met Linux werkt.

Een opstartbare Linux USB-stick maken
Een opstartbare Linux USB-stick maken

Noodzakelijk

  • - afbeelding van het besturingssysteem;
  • - usb-media (minimaal 1 Gb).

instructies:

Stap 1

De image van het besturingssysteem moet in ISO-formaat zijn, een standaard imagebestand. U kunt het systeem in tekstmodus of grafische modus (GUI) installeren. De eerste optie wordt gebruikt voor zwakkere machines (volgens configuratie).

Stap 2

Allereerst moet u het GParted-programma downloaden. Dit kan met behulp van een pakketbeheerder. Dit programma bevindt zich in de volgende map SystemAdministrationPartition Editor. Flash-media moeten worden geformatteerd, dus alle belangrijke gegevens moeten naar de harde schijf worden verplaatst. Nadat u de flashdrive in de usb-connector hebt geplaatst, selecteert u het GParted-menu en werkt u vervolgens "Apparaten bijwerken" bij. De USB-stick zal in de lijst verschijnen als een apparaat met Partitie-eigenschappen "/ dev / sdd".

Stap 3

Om flash-media te formatteren, moet deze worden losgekoppeld. Roep het contextmenu van de flashdrive op en selecteer de opdracht "Unmount". Selecteer in het contextmenu van het apparaat Formatteren naar en selecteer het FAT 32-bestandssysteem.

Stap 4

Nu blijft het alleen om alle gemaakte wijzigingen toe te passen, klik op "Alle bewerkingen toepassen" (Alle bewerkingen toepassen).

Stap 5

Het is raadzaam om het programma Unetbootin (schrijft een afbeelding naar een USB-flashstation) te downloaden vanuit de Firefox-browser, maar niet noodzakelijk. Bij het downloaden van bestanden met de extensie deb, biedt deze browser aan om ze te openen via het programma dat het handigst is voor deze bewerking (Gdebi).

Stap 6

Na het installeren van deze applicatie is de locatie als volgt: "Applicaties - Systeem". Open het, in het hoofdvenster van het programma moet u de optie Diskimage en het pad naar de ISO-image specificeren. Klik op de knop "OK" om de afbeelding naar de USB-stick te kopiëren.

Stap 7

Na een tijdje (afhankelijk van het systeem) stopt het kopiëren van bestanden. Klik op de knop Afsluiten en start uw computer opnieuw op om het gemaakte opstartbare USB-flashstation te testen.

Aanbevolen: